Ştiri recente

Amenajarea Centrului de primire în regim de urgență a copiilor străzii

Noua Acropolă Iași

16 aprilie 2014


În cadrul proiectului ”Fulgi de Speranță” organizat de Fundația Speranță pentru Îngerași, membrii Noii Acropole Austria și ai Noii Acropole Iași au realizat o donație cu care s-a renovat, amenajat și dotat centrul pentru copii nevoiași.

Festivalul Științelor - Cinemateca științei

Noua Acropolă Iași

15 aprilie 2014


În perioada 6 - 9 aprilie s-a desfășurat la Iași Festivalul Științelor un eveniment dedicat cunoașterii, educației și cercetării. Elevii, studenții, dar și publicul adult ieșean au avut posibilitatea de a participa la un larg spectru de activități care au avut rolul de a promova știința și educația.

Activităţi culturale în cadrul Săptămânii Altfel

Noua Acropolă Timișoara

14 aprilie 2014


În 8 aprilie am participat la inițiativa propusă de Ministerul Educației, de a se experimenta în cadrul Școlilor gimnaziale și Liceelor, o dată pe an, Școala Altfel sau, am mai putea spune, educația altfel. Pe parcursul unei săptămâni, elevii interacționează cu forme alternative de învățare.

Socrate - Articol nou - biografie

Noua Acropolă

14 aprilie 2014


Marele filosof s-a născut în dema ateniană Alopex, în anul 470 î.Hr. Tatăl său, Sophroniscus, a fost sculptor, iar mama, Phainarete, era moaşă – profesie la care Socrate a făcut adesea referire, comparând-o cu metoda lui filosofică, maieutica (din grecescul maieuo, „a aduce pe lume”).

Micul Prinț la Grădinița nr. 1 din Timișoara

Noua Acropolă Timișoara

10 aprilie 2014


Miercuri, 9 aprilie, la Grădinița cu program săptămânal din Timișoara, 30 de copii plini de energie și curiozitate au urmărit povestea Micului Prinț, care surprinde câteva din virtuțile apropiate nouă de la cele mai fragede vârste: prietenia, dragostea, curajul și curiozitatea.

Ciclul de conferințe filosofice în Oradea

Noua Acropolă Oradea

8 aprilie 2014


Alături de conferința inaugurală Leonardo da Vinci - despre libertate și destin și deschiderea Cursului introductiv de Filosofie și Psihologie, orădenii au putut participa în luna martie la alte trei conferințe: Ce este dragostea?...după Platon, Cum poți fi fericit?...perspectiva stoicilor și Aventura vieții...după Bhagavad-Gita.  

Felicitări realizate cu veselie la Școala pentru copii cu deficiențe de auz, nr. 1

Noua Acropolă București

5 aprilie 2014


Sâmbătă, 29 martie, un grup de 14 membri acropolitani din București au vizitat copiii de la Școala de Copii cu deficiențe de auz, nr.1, cu care avem o colaborare constantă de mai mulți ani.

Expoziție Arhitectura sacră, 1-15 aprilie 2014, Muzeul Municipiului București

Noua Acropolă București

5 aprilie 2014


Marți, 1 aprilie, la Muzeul Municipiului București a avut loc vernisajul expoziției Arhitectura sacră. Tematica a fost vastă, cuprinzând subiecte precum Megaliții, Arhitectura sacră a bisericilor românești, Piramide, Temple, Mandala și Principiile geometriei sacre, Catedralele gotice, Orientarea după astre a construcțiilor sacre.

Conferință: Dragostea curtenească

Noua Acropolă București

5 aprilie 2014


Miercuri, 2 aprilie, la Biblioteca Metropolitană București a avut loc conferința cu tema Dragostea curtenească, susținută de Carmen Chifiriuc. În fața unui public numeros a prins viață, prin expunerea și imaginile prezentate, imaginea unui mod de viață rafinat care a însuflețit perioada Evului Mediu și a Renașterii.

Acţiune de plantare de copaci în Luna Pădurii

Noua Acropolă Cluj-Napoca

2 aprilie 2014


Martie, luna pădurii, ne-a dat prilejul să oferim o mână de ajutor naturii pentru a se regenera.  În 29 martie am organizat împreună cu Ocolul Silvic şi Clubul Ecologic Transilvania o acţiune de plantare de copaci în pădurea Hoia, la marginea frumosului oraş Cluj.

Acțiune ecologică la mare

Noua Acropolă Constanța

31 martie 2014


În luna martie, Noua Acropolă Constanța a adus impulsul primăverii în mijlocul orașului. Membrii acropolitani, alături de alți voluntari constănțeni, au curăţat siturile arheologice din centrul istoric al oraşului.

Noua Acropolă la Angajatori de Top

Noua Acropolă Timișoara

20 martie 2014


Numeroşi studenţi, tineri şi adulţi în căutare de noi provocări profesionale s-au strâns în 14 și 15 martie la Centrul Regional de Afaceri din Timisoara, unde a avut loc târgul de cariere Angajatori de TOP.

© Noua Acropola 2018