x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

Ştiri recente

Masă rotundă: Stoicismul, filosofia pentru vremuri dificile (Bolivia)

Noua Acropolă

23 mai 2020


Continuăm să susținem carantina națională #Stămîncasa cu o discuție despre „Stoicismul, filosofia pentru vremuri dificile”. O bună reflecție - foarte potrivită în acest moment cu totul special - despre acele lucruri care depind de noi, despre nevoia de a ne folosi din plin și a ne bucura de timpul nostru și de viața noastră.

Și tu poți fi un stoic - Conferințe online (Budapesta, Ungaria)

Noua Acropolă

23 mai 2020


În această perioadă a pandemiei produse de noul coronavirus, cu schimbări dramatice în viața de zi cu zi, păstrarea stabilității psihologice este importantă pentru fiecare dintre noi. Pentru a veni în ajutor, Noua Acropolă Ungaria a lansat o serie de evenimente pe tema atitudinii stoice în fața vieții, inspirate din exemplul filosofilor stoici despre cum să trăim în situații dificile.

Conferință live - Kant și regatul scopurilor

Noua Acropolă Constanța

23 mai 2020


În luna aprilie, Noua Acropolă Constanța a prezentat o conferință live despre filosofia morală a lui Immanuel Kant.

Masă rotundă pe baza dialogului platonic Phaidon

Noua Acropolă Iași

23 mai 2020


În această perioadă de izolare, ideile lui Platon pot fi o sursă de inspirație pentru noi. În acest sens, Noua Acropolă Iași a început o serie de discuții pe baza unora dintre Dialogurile platonice și primul ales a fost Phaidon.

Conferința live: Giordano Bruno - filosoful Renașterii

Noua Acropolă Iași

15 mai 2020


Ca parte a proiectului „Filosofi și idei care au schimbat lumea”, filiala Iasi a Noii Acropole a susținut o conferință online despre Giordano Bruno, cea mai importantă personalitate care a promovat gândirea liberă în perioada Renașterii.

"Aruncați măștile!" (Paris, Franța)

Noua Acropolă

12 mai 2020


Potrivit unui sondaj realizat, 54% dintre francezi trăiesc o carantină fericită. Voluntarii din Noua Acropolă Paris au decis să trăiască o carantină solidară!

Expoziția "Nemurirea în Egipt" (Sevilla, Spania)

Noua Acropolă

12 mai 2020


Expoziția „Nemurirea în Egipt”, organizată de Noua Acropolă Sevilla în primul trimestru al anului a fost foarte bine primită de publicul vizitator.

Frumusețea de-a lungul timpului și frumusețea interioară (Republica Moldova)

Noua Acropolă

12 mai 2020


Atelier intitulat „Frumusețea de-a lungul timpului și frumusețea interioară”. Evenimentul a cuprins un tur al diverselor forme de frumusețe de-a lungul timpului în diferite culturi precum: Grecia, Roma, India, Japonia etc.

Atelier de povestiri filosofice (Varșovia, Polonia)

Noua Acropolă

12 mai 2020


În această perioadă dificilă de auto-izolare, în încercarea de a o ușura și de a fi împreună cu ceilalți într-o oarecare măsură, voluntarii Noii Acropole au prezentat online o serie de fragmente filosofice clasice.

Dialoguri filosofice bazate pe "Banchetul" de Platon

Noua Acropolă Oradea

6 mai 2020


În luna aprilie, filialele Oradea și Cluj-Napoca ale Noii Acropole România, au organizat discuții online bazate pe cartea „Banchetul” de Platon.

Activitate de voluntariat socio-umanitar în Cluj-Napoca

Noua Acropolă Cluj-Napoca

6 mai 2020


În luna martie, mai mulți membrii din filiala Cluj-Napoca, au început să prepare hrană pentru persoanele nevoiașe, în colaborare Organizația „O masă caldă” susținută de primăria orașului.

Spiritul olimpic în sport și în viață

Noua Acropolă Oradea

2 martie 2020


Miercuri, 19 februarie, a avut loc, în parteneriat cu Comuniteca - Fundația Comunitară Oradea, la sala Atelier a magazinului Crișul, prelegerea „Spiritul olimpic în sport și în viață … idei inspirate de Pierre de Coubertin”, susţinută de Andreea Neacşu. Pornind de la contextul istoric, războiul franco-prusac, în care a trăit Pierre de Coubertin, a fost prezentată viața, vasta pregătire și cea mai mare realizare a sa, făcută împreună cu Comitetul Olimpic Internațional(1894), reintroducerea Jocurilor Olimpice moderne(1896), cu scopul de a promova pacea și buna înțelegere între oameni și nații.