Ştiri recente

ACȚIUNE ECOLOGICĂ

Noua Acropolă Constanța

25 mai 2017


Curățenia de primăvară în Centrul Istoric al Constanței

Expoziție de reproduceri arheologice

Noua Acropolă Oradea

21 aprilie 2017


Sâmbătă și duminică, 8-9 aprilie, am oferit ocazia orădenilor să viziteze expoziția de reproduceri arheologice din cadrul târgurilor de Paște organizate de Librăria R&R și Moszkva Caffe. De asemenea, s-au organizat ateliere de pictură și s-a oferit ocazia unei lecturi filosofice a cărților din editura Noua Acropolă

Atelier de Ikebana

Noua Acropolă Constanța

18 aprilie 2017


Sâmbătă 8 aprilie ne-am apropiat de flori și de frumusețea pe care ne-o evocă, în cadrul Atelierului de Ikebana. Prin intermediul acestei arte ne-am străduit să transformăm florile în mesagere ale unor sentimente și valori nobile.

Prezentare de carte - Jocurile Mayei

Noua Acropolă Timișoara

10 aprilie 2017


La trecerea între Mărțișor și Prier, librăria Esotera a găzduit în spațiul său primitor, prezentarea în două părți a cărții Jocurile Mayei, scrisă de d-na prof. Delia Steinberg Guzman și apărută la editura Noii Acropole.

Acţiune ecologică în Giroc sau despre conștientizarea că avem datoria de a păstra Natura curată și frumoasă

Noua Acropolă Timișoara

7 aprilie 2017


La instalarea primăverii, Natura se reînnoiește prin impulsul unor Legi de ea cunoscute, iar noi oamenii ne bucurăm de impulsul ei regenerator, de noua viață ce ia naștere.  

Prelegeri filosofice de primăvară: Arhetipul Doamnei și Arhetipuri masculine

Noua Acropolă Timișoara

1 aprilie 2017


Odată cu începutul primăverii, am propus două prelegeri filosofice ce au privit în mod filosofic aspectele complementare feminin-masculin: Arhetipul Doamnei, susținută de Iulia Pantelimon și Arhetipuri masculine, prezentată de Laurențiu Plăcintă.

Fiecare om poate fi un artist!

Noua Acropolă Arad

31 martie 2017


Fiecare om poate fi un artist! Bineînțeles, dar cum? În perioada 24-26 martie, Asociația Culturală Noua Acropolă și muzeul arădean au oferit publicului din oraș posibilitatea reîntâlnirii cu acele valori clasice, ale sufletului, care stau la baza atât a artei plastice, cât și cele care fac parte din fundamentul filosofiei - Arta de a trăi, în cadrul evenimentului Arta Renașterii interioare.

Noua Acropolă a dat valoare lucrurilor realizate manual la târgul Artisans Bazaar

Noua Acropolă Timișoara

30 martie 2017


La mijloc de februarie, Noua Acropolă Timişoara a participat la târgul Artisans Bazaar organizat de Noi Re-Creăm la Porto Arte.  

Conferințe de primăvară

Noua Acropolă Constanța

26 martie 2017


Giordano Bruno este unul dintre eroii umanității, care a contribuit la eliberarea lumii occidentale din lanțurile fricii și ale dogmatismului ignorant, învățându-i pe oameni să gândească cu propria minte. Noua Acropolă Constanța a celebrat duminică 19 februarie amintirea acestui gânditor prin conferința Filosofia lui Giordano Bruno.

Despre frumusețe și armonie

Noua Acropolă București

23 martie 2017


În luna martie, am dedicat un week-end Frumuseții și armoniei.

Interpretarea esoterică a "Primăverii" lui Botticelli

Noua Acropolă Oradea

21 martie 2017


Sâmbătă, 18 martie, a avut loc prelegerea filosofică Interpretarea ezoterică a ”Primăverii” lui Botticelli susținută de Andreea Neacșu, responsabilul filialei orădene a Organizației Noua Acropolă. În prezentare s-a oferit o interpretare a temelor prezente în capodoperă, Zefirul care o răpește pe nimfa Chloris, transformarea acesteia într-un boboc de floare și apoi în Floris – Primăvara. În această ipostază ea oferă din abundență florile pe care le ține în mâini. Este asemuită omului autentic care se trezește pentru Adevăr, Dreptate, Cunoaștere, Frumos, realizând astfel opera alchimică a transmutării Plumbului în Aur.

Filosofia oferă răspunsuri

Noua Acropolă Arad

7 martie 2017


În luna februarie, Asociația Culturală Noua Acropolă a deschis seria de prelegeri filosofice a acestui an printr-o prezentare „De ce mint oamenii? De ce se tem oamenii?” care a expus publicului prezent în sala Concordia a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” o abordare asupra psihicului uman din perspectiva filosofiei în manieră clasică.

© Noua Acropola 2017