x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

Spiritul olimpic în sport și în viață...idei inspirate de Pierre de Coubertin

EVENIMENT CU INTRARE LIBERĂ

Comuniteca, Magazinul Crișul, Sala Atelier, etajul 1, Str. Republicii nr. 30: Miercuri, 19 februarie 2020

 

Mai multe informaţii şi înscrieri la datele de contact:

0755 292 542

na-oradea@noua-acropola.ro

“Scopul Olimpismului este de a pune sportul în slujba dezvoltarii armonioase a omului în vederea promovării unei societăți pașnice, preocupate de păstrarea demnității umane.” - Carta Olimpică

În timpul Jocurilor Olimpice Antice încetau orice conflicte politice și militare dintre cetățile grecești, instituindu-se așa-zisa „pace olimpică”. Intervalul dintre două ediții se numea „olimpiadă”.  Jocurile moderne au căutat să aplice același principiu, deși nu întotdeauna a putut fi respectat.

Pierre de Coubertin a fost un academician francez care a studiat numeroase domenii, specializându-se în educație și istorie. El și-a dedicat viața promovării sportului în educație, văzând în acesta o metodă pentru a cultiva: spiritul echității și al victoriei juste, perseverența, disciplina, cunoșterea de sine și respectul pentru ceilalți. De asemenea, a pus bazele reinstituirii Jocurilor Olimpice moderne (1896), cu scopul de a promova pacea și buna înțelegere între oameni și nații.

Prezentarea va cuprinde scurte întroduceri, însoțite de corelații cu idei filosofice despre: istoria și finalitatea Jocurilor Olimpice, Pierre de Coubertin,  principiile Olimpismului, rolul sportului în dezvoltarea individului și a civilizației.

Evenimentul este organizat de Asociația „Noua Acropolă" Oradea, în parteneriat cu Fundația Comunitară Oradea.