x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK
Urmariţi-ne şi pe pe mediile sociale:

AnoTimpul Dăruirii

NOUA ACROPOLĂ TIMIșOARA

21 decembrie 2016

În prag de Sărbători, voluntarii Noii Acropole au inițiat o serie de acțiuni puse sub semnul AnoTimpul Dăruirii, din dorința de a aduce cât mai multă bucurie în inimile celor în nevoi.

Primul popas a fost la Centrul de zi pentru persoane vârstnice „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril”, unde ne-am reîntâlnit cu bucurie cu prietenii noștri, Bunicii. Am cântat romanțe din tinerețea lor, am râs ascultând scenete pline de umor, am colindat, am luat o gustare împreună și le-am oferit cu mult drag darurile pe care le-am adus cu noi, constând din produse alimentare și de întreținere. La rândul lor, Bunicii ne-au oferit câte un cadou simbolic realizat de ei, lucru ce ne-a încântat foarte mult și le mulțumim. Puteți vizualiza mai multe imagini aici.

De asemenea, am trecut cu daruri și pe la Bunicii care se află în îngrijire la domiciliu, care s-au arătat foarte bucuroși de oaspeți. Deși nu toți ne cunosc încă, au fost încântați că le-am trecut pragul, ducându-le un semn de normalitate și de speranță că tinerii pot și participă la construirea unei lumi mai bune. Puteți vizualiza mai multe imagini aici.

Moșul a venit și la cei 50 de copii de la Centrul de zi pentru adolescenţi „Sf. Nicolae”. În așteptarea Moșului, am învățat și am dansat „Dansul Sirenelor” împreună cu fetițele, iar cu băieții am făcut exerciții de ritm și percuție. Moș Crăciun a ascultat colindele copiilor și le-a oferit darurile pe care aceștia i le-au cerut în scrisorile trimise tocmai în Laponia, constând din ghiozdane, penare, caiete, instrumente de scris și fructe. Puteți vizualiza mai multe imagini aici.

Am ajuns cu daruri şi la adăpostul de câini Help for Animals, pe care ne-am propus să-l susţinem în acest an. Am fost primiţi cu drag de Flavia şi Cristi care ne-au spus povestea unora dintre căţeii pe care i-au salvat. Unii au fost loviţi de maşină şi lăsaţi pe marginea drumului, alţii abandonaţi, alţii bolnavi... Am auzit însă şi poveşti fericite despre cum mulţi dintre căţeii pe care i-au ajutat să se întremeze au avut o şansă la o viaţă mai bună, fiind daţi în adopţie unor stăpâni iubitori. Astfel, am dus prietenilor noştri canini mâncare pentru că iarna e grea şi au nevoie de forţă pentru a-i face faţă, în aşteptarea celui care se va hotărî să-i adopte. Puteți vizualiza mai multe imagini aici.

În fiecare an, participanții la Cursul Introductiv de Filosofie și Psihologie ce începe în luna septembrie studiază conceptele de Generozitate, Bine, Justețe, Frumos și Acțiune Justă. Sărbătorile de iarnă reprezintă o ocazie foarte potrivită pentru a exersa aceste valori și pentru a găsi formule potrivite pentru a trece la fapte. Astfel, împreună, am făcut mai frumoase sărbătorile celor 7 familii și mai ales ale celor 18 copii ai acestora, dăruindu-le hăinuțe, ghete, cărți, rechizite, dulciuri, jucării și alimente. În cursul anului, voluntarii acropolitani susțin proiecte educaționale pentru acești copii, încurajându-i și sprijinindu-i să-și dezvolte potențialul și să-și depășească condiția defavorizată. Puteți vizualiza mai multe imagini aici.

Le mulțumim tuturor oamenilor de bine care s-au implicat și au susținut această inițiativă frumoasă și utilă.

 

Vă transmitem cele mai calde urări și vă dorim sărbători fericite!

Voluntarii Asociației Culturale Noua Acropolă Timișoara