x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK
Urmariţi-ne şi pe pe mediile sociale:

Ştiri recente

Prelegeri filosofice de primăvară: Arhetipul Doamnei și Arhetipuri masculine

Noua Acropolă Timișoara

1 aprilie 2017


Odată cu începutul primăverii, am propus două prelegeri filosofice ce au privit în mod filosofic aspectele complementare feminin-masculin: Arhetipul Doamnei, susținută de Iulia Pantelimon și Arhetipuri masculine, prezentată de Laurențiu Plăcintă.

Noua Acropolă a dat valoare lucrurilor realizate manual la târgul Artisans Bazaar

Noua Acropolă Timișoara

30 martie 2017


La mijloc de februarie, Noua Acropolă Timişoara a participat la târgul Artisans Bazaar organizat de Noi Re-Creăm la Porto Arte.  

Ziua de Dragobete la Centrul de zi pentru vârstnici

Noua Acropolă Timișoara

27 februarie 2017


24 februarie, ziua lui Dragobete, zeul veseliei și al iubirii! În această zi de sărbătoare, i-am vizitat pe prietenii noștri, Bunicii, de la Centrul de zi “Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”.

Prelegere filosofică - Pericolele rasismului

Noua Acropolă Timișoara

23 februarie 2017


Prelegerea filosofică Pericolele rasismului, susținută de Monica Varga, a pus sub lupa înțelegerii inteligente și profunde rasismul, ca produs al modernității, dar care putem spune că nu a făcut și nu va face niciodată parte din gena umană, indiferent de forma, înălțimea și culoarea pe care ar lua-o aceasta, în orice colț al planetei.  

AnoTimpul Dăruirii

Noua Acropolă Timișoara

21 decembrie 2016


În prag de Sărbători, voluntarii Noii Acropole au inițiat o serie de acțiuni puse sub semnul AnoTimpul Dăruirii, din dorința de a aduce cât mai multă bucurie în inimile celor în nevoi.

Șoapta înțelepciunii Orientului

Noua Acropolă Timișoara

16 decembrie 2016


Antrenat într-o permanentă descoperire interioară a Adevărului, omul va căuta întotdeauna răspunsuri în cât mai multe feluri și în cât mai multe locuri cu putință, iar filosofia Orientului va fi mereu o vistierie de nestemate ale Înțelepciunii.

Zilele Filosofiei: Timpurile se schimbă, ideile rămân

Noua Acropolă Timișoara

5 decembrie 2016


În fiecare an, în cea de-a treia zi de joi a lunii noiembrie este marcată Ziua Internațională a Filosofiei, sărbătoare decretată de UNESCO în anul 2002. Sub dictonul Timpurile se schimbă, ideile rămân, am ales anul acesta să reafirmăm nu doar importanța, ci și utilitatea Filosofiei pentru om, indiferent de epoca în care el trăiește, valoarea acesteia constând tocmai în căutarea, găsirea și integrarea în viața cotidiană a soluțiilor pentru problemele etern umane.

Prelegeri filosofice și lansări de carte la Librăria Esotera

Noua Acropolă Timișoara

22 noiembrie 2016


Cărțile sunt acei prieteni tainici care ne introduc în universul magic al înțelepciunii, artei, istoriei, științelor. Depinde bineînțeles de fiecare dintre noi să le pătrundem înțelesul și să le descifrăm mesajul. Înconjurați de cărți, în frumosul spațiu al librăriei Esotera, am făcut un pas pentru a ne apropia de ideile cuprinse în cărți, prin lansarea a două opere ale editurii Noua Acropolă, Alchimistul de Jorge Angel Livraga Rizzi și Epoca Vărsătorului de Laura Winckler.

Ziua Internațională a Muzicii

Noua Acropolă Timișoara

21 noiembrie 2016


În luna octombrie, cu ocazia Zilei Internaționale a Muzicii am dedicat o zi sărbătoririi muzei elene Euterpe, al cărei atribut al sunetului este azi pentru noi Muzica. Această străveche expresie a umanității ne atinge pe toți cu sunetele sale armonioase și pure, care pot înălța inima omului, dar în același timp pot sugera corpului diferite stiluri expresive de mișcare prin arta dansului.  

Gânduri filosofice de toamnă

Noua Acropolă Timișoara

14 noiembrie 2016


Toamna este acel moment din an în care orice bun grădinar culege roadele semințelor pe care le-a sădit și îngrijit cu mare drag. Asemenea acestora, în această toamnă am cules din roadele semințelor și experiențelor marilor filosofi și înțelepți ai umanității, pe care le-am lăsat să crească în noi și apoi le-am transpus în frumoase prelegeri filosofice. Cu această ocazie ne-am îmbogățit universul interior cu ideile valoroase ce au dus la crearea unor mari culturi și civilizații, precum cea japoneză, chineză sau celtă sau cu idei ale unor oameni ce au trăit “înaintea timpului lor”, precum C.G. Jung sau Nikola Tesla, care au avut idei vizionare ce au produs mari schimbări în diferite domenii ale științei.

Pe urmele Prințului Eugeniu de Savoya

Noua Acropolă Timișoara

12 noiembrie 2016


În urmă cu 300 de ani, Prințul Eugeniu de Savoya intra triumfător pe Poarta Forforosa, în fruntea trupelor habsburgice, eliberând Timișoara de sub dominație otomană. Din acel moment înfățișarea micului târg oriental s-a schimbat radical, pe locul vechilor clădiri otomane ridicându-se noul oraș. Cetatea a fost reconstruită în întregime, în stilul arhitectural al barocului austriac, ceea ce a făcut ca orașul să fie supranumit „Mica Vienă”.

La pas prin Belgrad, spre muzeul lui Nikola Tesla

Noua Acropolă Timișoara

18 octombrie 2016


Impulsionați de vremea frumoasă de toamnă a începutului de octombrie, ne-am propus să ne aventurăm într-o călătorie de cunoaștere. Și ce călătorie avea să fie!