Ştiri recente

Excursie la Peștera Urșilor

Noua Acropolă Timișoara

23 iunie 2017


În această primăvară am organizat o excursie pentru tinerii de la Centrul Sf. Nicolae din Timișoara, având ca destinație Peștera Urșilor din comuna Chișcău, județul Bihor. Această excursie face parte dintr-o serie de activități educaționale întreprinse de voluntarii acropolitani, menite să le deschidă adolescenților noi orizonturi de cunoaștere și să le îmbogățească astfel universul interior.

Prezentare de carte - Jocurile Mayei

Noua Acropolă Timișoara

10 aprilie 2017


La trecerea între Mărțișor și Prier, librăria Esotera a găzduit în spațiul său primitor, prezentarea în două părți a cărții Jocurile Mayei, scrisă de d-na prof. Delia Steinberg Guzman și apărută la editura Noii Acropole.

Acţiune ecologică în Giroc sau despre conștientizarea că avem datoria de a păstra Natura curată și frumoasă

Noua Acropolă Timișoara

7 aprilie 2017


La instalarea primăverii, Natura se reînnoiește prin impulsul unor Legi de ea cunoscute, iar noi oamenii ne bucurăm de impulsul ei regenerator, de noua viață ce ia naștere.  

Prelegeri filosofice de primăvară: Arhetipul Doamnei și Arhetipuri masculine

Noua Acropolă Timișoara

1 aprilie 2017


Odată cu începutul primăverii, am propus două prelegeri filosofice ce au privit în mod filosofic aspectele complementare feminin-masculin: Arhetipul Doamnei, susținută de Iulia Pantelimon și Arhetipuri masculine, prezentată de Laurențiu Plăcintă.

Noua Acropolă a dat valoare lucrurilor realizate manual la târgul Artisans Bazaar

Noua Acropolă Timișoara

30 martie 2017


La mijloc de februarie, Noua Acropolă Timişoara a participat la târgul Artisans Bazaar organizat de Noi Re-Creăm la Porto Arte.  

Ziua de Dragobete la Centrul de zi pentru vârstnici

Noua Acropolă Timișoara

27 februarie 2017


24 februarie, ziua lui Dragobete, zeul veseliei și al iubirii! În această zi de sărbătoare, i-am vizitat pe prietenii noștri, Bunicii, de la Centrul de zi “Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”.

Prelegere filosofică - Pericolele rasismului

Noua Acropolă Timișoara

23 februarie 2017


Prelegerea filosofică Pericolele rasismului, susținută de Monica Varga, a pus sub lupa înțelegerii inteligente și profunde rasismul, ca produs al modernității, dar care putem spune că nu a făcut și nu va face niciodată parte din gena umană, indiferent de forma, înălțimea și culoarea pe care ar lua-o aceasta, în orice colț al planetei.  

AnoTimpul Dăruirii

Noua Acropolă Timișoara

21 decembrie 2016


În prag de Sărbători, voluntarii Noii Acropole au inițiat o serie de acțiuni puse sub semnul AnoTimpul Dăruirii, din dorința de a aduce cât mai multă bucurie în inimile celor în nevoi.

Șoapta înțelepciunii Orientului

Noua Acropolă Timișoara

16 decembrie 2016


Antrenat într-o permanentă descoperire interioară a Adevărului, omul va căuta întotdeauna răspunsuri în cât mai multe feluri și în cât mai multe locuri cu putință, iar filosofia Orientului va fi mereu o vistierie de nestemate ale Înțelepciunii.

Zilele Filosofiei: Timpurile se schimbă, ideile rămân

Noua Acropolă Timișoara

5 decembrie 2016


În fiecare an, în cea de-a treia zi de joi a lunii noiembrie este marcată Ziua Internațională a Filosofiei, sărbătoare decretată de UNESCO în anul 2002. Sub dictonul Timpurile se schimbă, ideile rămân, am ales anul acesta să reafirmăm nu doar importanța, ci și utilitatea Filosofiei pentru om, indiferent de epoca în care el trăiește, valoarea acesteia constând tocmai în căutarea, găsirea și integrarea în viața cotidiană a soluțiilor pentru problemele etern umane.

Prelegeri filosofice și lansări de carte la Librăria Esotera

Noua Acropolă Timișoara

22 noiembrie 2016


Cărțile sunt acei prieteni tainici care ne introduc în universul magic al înțelepciunii, artei, istoriei, științelor. Depinde bineînțeles de fiecare dintre noi să le pătrundem înțelesul și să le descifrăm mesajul. Înconjurați de cărți, în frumosul spațiu al librăriei Esotera, am făcut un pas pentru a ne apropia de ideile cuprinse în cărți, prin lansarea a două opere ale editurii Noua Acropolă, Alchimistul de Jorge Angel Livraga Rizzi și Epoca Vărsătorului de Laura Winckler.

Ziua Internațională a Muzicii

Noua Acropolă Timișoara

21 noiembrie 2016


În luna octombrie, cu ocazia Zilei Internaționale a Muzicii am dedicat o zi sărbătoririi muzei elene Euterpe, al cărei atribut al sunetului este azi pentru noi Muzica. Această străveche expresie a umanității ne atinge pe toți cu sunetele sale armonioase și pure, care pot înălța inima omului, dar în același timp pot sugera corpului diferite stiluri expresive de mișcare prin arta dansului.  

© Noua Acropola 2018