x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

Lucian Blaga - cunoaștere și mister

EVENIMENT CU INTRARE LIBERĂ

AMBASADA, Strada Anton Seiller nr.2: Joi, 28 iunie 2018

 

Mai multe informaţii şi înscrieri la datele de contact:

0256.433151, 0744 781 989

na-timisoara@noua-acropola.ro

Omul e un mister, iar la temelia umanităţii stă mereu admirarea acestui mister. - Lucian Blaga


Considerăm adesea istoria umanității ca fiind împlinirea progresivă a setei firești a omului pentru cunoaștere, civilizațiile fiind marcate de cunoașterea pe care au acumulat-o și pe care au aplicat-o. Însă în această goană către tezaurul cunoașterii, cât de des se întreabă omul ce reprezintă el cu adevărat, de ce simte această chemare a sa și, mai ales, care sunt schimbările pe care întâlnirea cu acesta le poate determina în viața sa, dincolo de simplul confort material?


Nu puțini au fost cei care, de-a lungul timpului, și-au pus problema cunoașterii și a potențialului său. De la maeștrii înțelepciunii orientale la Platon, Aristotel și mai ales filosofii moderni precum Kant sau Descartes, cu toții au încercat să înțeleagă această relație naturală ce se naște între om și cunoaștere.


La începutul secolului al XX-lea, un tânăr academician român, pe numele său Lucian Blaga, se alătură acestui efort comun de înțelegere al umanității, adăugând unei profunde și autentice gândiri filosofice o plastică exprimare artistică ce răscolește și astăzi sufletele celor care încearcă să-i pătrundă sensul.


Vă invităm joi, 28 iunie, la o prelegere filosofică intitulată Lucian Blaga – cunoaștere și mister, în cadrul căreia, îndrumați de spiritul filosofului vom căuta sensul profund al necesității omului de a cunoaște.


Din cuprinsul conferinței:

  • cunoaștere și creație
  • cultură și civilizație – forme ale expresiei umane
  • cunoaștere paradisiacă și cunoaștere luciferică