x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK
Urmariţi-ne şi pe pe mediile sociale:

Prelegere filosofică: Poți fi erou astăzi?

NOUA ACROPOLĂ ORADEA

15 ianuarie 2017

În 12 ianuarie s-a desfășurat la Cetatea Oradea o conferință despre eroism în actualitate. Au fost prezentate două teme esențiale în spațiul european: legenda regelui Arthur și mitul lui Heracle. În cadrul prezentărilor au fost oferite câteva interpretări bazate pe filosofie  despre mesajul cuprins în evenimentele celor două tematici și a felului în care eroismul poate fi trăit astăzi în viața de zi cu zi. 

Astfel, de la Arthur am înțeles că fiecare dintre noi are un destin pe care îl poate înțelege și urma; am văzut o definiție a prieteniei care depășește orice limită, numită și concordie; am aflat că putem avea maeștrii care să ne îndrume în viață pentru a realiza lucruri mărețe. 

Mitul lui Hercule prezintă cele 12 probe pe care le-a învins pentru a se transforma din semizeu în zeu. În jurul acestor probe am vorbit despre cum putem stăpâni personalitatea, cum putem lupta împotriva defectelor noastre pentru a deveni mai buni, precum și faptul că noi putem ajuta societatea în care trăim și putem contribui la unitatea între oameni. Ultimele probe ale lui Heracle au adus în atenție existența sufletului nemuritor și posibilitatea omului de a atinge perfecțiunea - Heracle a primit locul bine meritat între zei.