x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK
Urmariţi-ne şi pe pe mediile sociale:

Proiecte în derulare și programe

 

În Noua Acropolă, nu recunoaştem doar nevoia de a salva şi dezvolta, printr-o abordare complexă, arta, ştiinţa, misticismul şi politica, ci depunem efortul de a-i înapoia fiinţei umane capacitatea de a se schimba.

De aceea, rolul voluntarilor proveniţi din rândul membrilor noştri este fundamental, deoarece aceştia lucrează cu ardoare la deschiderea unor căi noi în cadrul tuturor acestor discipline, aplicând cu constanţă şi perseverenţă multe activităţi relaţionate cu acestea.

Institutul de Muzică şi de Arte Dramatice „Tristan”

Programul Alexandria

Institutul de Arte Marţiale Filosofice „Boddhidharma”

Institutul de Ştiinţe Umaniste „Hermes”

Activităţi culturale (discuţii, conferinţe etc.)

Editura Noua Acropolă

 

INSTITUTUL DE MUZICĂ ŞI DE ARTE DRAMATICE „TRISTAN”

Institutul de Muzică şi de Arte Dramatice „Tristan” promovează activităţi artistice în diferite ţări ale lumii, păstrând mereu o orientare filosofico-umanistă.

Toate aceste activităţi gravitează în jurul unei axe comune: practicarea Artelor ca manifestare a Frumuseţii şi ca realizare a echilibrului, care trebuie să se reflecte în toate aspectele fiinţei umane, colaborând la armonizarea biofizică şi la dezvoltarea intelectuală, morală şi intuitivă.

Institutul a fost fondat în 1988, de către profesoara Delia Steinberg Guzman, directoarea internaţională a OINA, în prezent fiind condus de prof. Gutdeutsch Walter.
Disciplinele practicate în Institutul de Muzică şi de Arte Dramatice ”Tristan” sunt:

  • Muzică
  • Dans
  • Teatru
  • Pictură
  • Sculptură

 

Institutul îşi încadrează activităţile desfăşurate în patru arii diferite:

  1. Aria artistică - considerăm că pregătirea tehnică profesională avansată reprezintă baza indispensabilă oricărei forme de artă, dar că aceasta nu este un scop în sine, ci un mijloc de exprimare artistică.
  2. Aria educaţională – este o modalitate de formare prin intermediul unei educaţii integrale. În fiecare fiinţă umană se află un artist adormit, care aşteaptă să fie trezit.
  3. Aria culturală - constă în desfăşurarea de concerte, expoziţii, reprezentaţii muzicale, recitaluri etc.
  4. Aria filosofică - prin intermediul studiului comparat, sunt recuperate valorile esenţiale din toate formele de artă.

 

PROGRAMUL ALEXANDRIA

Inspiraţi de idealul simbolizat de oraşul Alexandria, ca un spaţiu de întâlnire a culturii şi a sistemelor de cunoaştere, programul OINA ce poartă acest nume a fost creat cu scopul de a culege, digitaliza şi publica lucrări de cercetare, reviste periodice, cărţi, manuale, buletine informative realizate şi publicate în ultimii 50 de ani, în 12 limbi diferite, în 200 de centre ale Noii Acropole răspândite în peste 50 de ţări ale lumii.

Pe lângă acestea, sunt incluse lucrările de cercetare prezentate în conferinţele internaţionale anuale de filozofie, organizate începând cu anul 1978, care au tratat subiecte cum ar fi: filosofia ştiinţelor, filosofii necunoscuţi ai Renaşterii, filosofia moralei, etc.

Beneficiind de avantajele pe care le oferă Internetul, Noua Acropolă are intenţia de a face accesibilă o mare parte din acest efort intelectual şi umanist. Prima parte a acestui proiect, ce constă în digitalizarea materialului descris, se află într-o fază avansată. Va fi urmată de a doua etapă, în care aceste documente, sub formă de publicaţii, reeditări, documente audio în format .mp3, documente audio-vizuale şi altele, vor fi distribuite gratuit pe Internet.

 

INSTITUTUL INTERNAŢIONAL DE ARTE MARŢIALE FILOSOFICE „BODHIDHARMA”

Institutul Internaţional de Arte Marţiale Filosofice „Bodhidharma” are ca scop identificarea punctelor comune dintre artele marţiale şi filosofie.

Dincolo de prezentarea aspectelor tehnice, de tactică şi de strategie, extrem de importante în artele marţiale, institutul urmăreşte o reabilitare a spiritului artelor marţiale prin conştiinţa filosofică, promovând o cunoaştere profundă a tradiţiilor culturale marţiale şi pornind de la ideea că mişcările fizice sunt reflectări simbolice ale naturii şi stării psihice ale practicantului.

Cursurile practice urmăresc stăpânirea fricii, a anxietăţii şi a violenţei, dar şi păstrarea stării de sănătate a practicantului. Asimilarea esenţei artelor marţiale constituie o cale filosofică pentru cei care caută mai multă profunzime şi o comuniune cu sinele lor superior.

Stiluri propuse:

  • Nei Kung
  • I ai do
  • Tir
  • Taekwondo
  • Tai chi chuan
  • Karate do
  • Aïkido

 

În cadrul institutului se organizează:

  • Turniruri
  • Cursuri de autoapărare
  • Conferinţe
  • Seminarii
  • Demonstraţii
  • Cercetări cu privire la cultura şi filosofia artelor marţiale
  • Întâlniri anuale, naţionale şi internaţionale.

 

INSTITUTUL DE ŞTIINŢE UMANISTE „HERMES”

Prin intermediul Institutului de Ştiinţe Umaniste, „Hermes”, OINA preia din rădăcinile trecutului tot ce ar putea promova umanismul viitor, în cadrul a ceea ce putem numi o cultură a Renaşterii.

Principala caracteristică a cercetărilor şi studiilor promovate de acest Institut este interesul profund şi angajamentul faţă de fiinţa umană şi implicaţiile sale în relaţiile cu oamenii, natura şi viaţa spirituală. Ceea ce ne propunem este un nou spirit antropologic şi aplicarea unor forme inovatoare de cercetare, care să reabiliteze dimensiunea mitică şi simbolică a fiinţei umane.

Dintre activităţile sale cele mai importante, menţionăm Conferinţele Internaţionale de Geografie Sacră din acest an şi călătoriile de cercetare a simbolismului diverselor culturi.

Multiplele faţete transmise de imaginea lui Hermes şi versatilitatea sa inspiră echipele de cercetare ale institutului prezente în diferite ţări din lumea întreagă.

 

ACTIVITĂŢI CULTURALE (DISCUŢII, CONFERINŢE ETC.)

Obiceiurile, îmbrăcămintea, religia, ritualurile, credinţele reflectă valorile culturale ale unei societăţi. Acestea sunt valorile pe care le adunăm şi transmitem de-a lungul timpului pentru a recrea bogăţia spirituală a poporului nostru.

Cultura oferă omului capacitatea de a reflecta asupra propriului sine. Ea este cea care ne transformă cu adevărat în fiinţe umane. Prin ea, omul se exprimă, devine mai conştient de sine, caută neobosit noi înţelesuri şi creează opere care-l transcend.

De aceea, Noua Acropolă stimulează cunoaşterea şi experimentarea tuturor manifestărilor culturale din întreaga lume, pentru ca acea persoană care participă la activităţile noastre să îşi lărgească spectrul cunoaşterii şi să se întâlnească cu ceea ce este mai bun din acestea şi din ea însăşi.

 

EDITURA NOUA ACROPOLĂ

OINA încurajează, în toate ţările în care este prezentă, publicarea de lucrări numeroase, acest lucru realizându-se în peste 20 de limbi diferite. Aceste publicaţii, ce iau formă de cărţi, reviste periodice sau ediţii digitale, reprezintă rodul unui efort important de răspândire a ideilor filosofice şi culturale moştenite de Umanitate.

Standurile Editurii Noua Acropolă, prezente la târgurile de carte din numeroase oraşe, sunt o dovadă a entuziasmului de a transmite tuturor oamenilor înţelepciunea nemuritoare.