x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK
Urmariţi-ne şi pe pe mediile sociale:

Ziua Bibliotecarului

NOUA ACROPOLĂ ORADEA

8 iulie 2016

25 aprilie 2016 a fost o zi specială, în care au fost sărbătoriți bibliotecarii, dar, prin extensie, și orice cititor pasionat.
Cu această ocazie, Noua Acropolă din Oradea a organizat o conferință care a urmărit două teme principale: Aventura vieții și Sensul istoriei.
Ne dorim să trăim intens și cu sens propria viață, să nu pierdem oportunitățile ivite în cale, să facem alegeri corecte, să fim fericiți și să îi facem și pe ceilalți fericiți! Uneori reușim să îndeplinim aceste obiective, dar alteori facem greșeli, urmărim obiective înșelătoare, suferim și suntem dezorientați. Ce criterii putem alege pentru a preveni erorile și pentru a înțelege care este sensul autentic al vieților noastre? Cum putem investiga potențialul care se află în noi, cum putem descoperi ce avem de oferit și cine suntem?
Răspunsul îl putem căuta pornind de la explicațiile filosofilor. În cadrul întâlnirii s-au prezentat câteva idei despre legile care guvernează viața din perspectiva textului antic hindus Bhagavad-Gita și pe baza ideilor lui Cicero, Platon și Buddha despre sensul istoriei și legătura dintre aceasta cu viața fiecărui individ.
Conferința a avut loc la Biblioteca Județeană „Gheoghe Șincai” și a fost susținută de Andreea Neacșu, responsabil pentru activitățile Noii Acropole din Oradea.