x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK
Urmariţi-ne şi pe pe mediile sociale:

Zilele Filosofiei

NOUA ACROPOLĂ ORADEA

27 decembrie 2015

A doua ediție a Zilelor Filosofiei în Oradea a propus publicului tema de reflecție Despre timp și viață. Pentru deschidere publicul a fost invitat la conferința Despre timp și destin, susținută la Biblioteca Județeană ”Gh Șincai”, joi 19 noiembrie. Evenimentul a fost prilejuit de Ziua Mondială a Filosofiei, celebrată în a treia zi de joi din luna noiembrie.

Susținută de Andreea Neacșu, responsabil al filialei Oradea, prezentarea s-a bazat pe ideile cuprinse în articolul omonim al profesorului Ivo Ivanovici, directorul național al Organizației Noua Acropolă în România. În cadrul acesteia, s-au abordat două perspective centrale asupra ”timpului nostru”:

  • cel în care simțim, ne bucurăm, plângem și învățăm - timpul prezent asupra căruia avem posibilitatea acțiunii;

  • ”timpul nostru istoric” cel pe care nu l-am ales noi, ci avem probabil o necesitate de a-l înțelege și de a identifica oportunitățile și riscurile pe care le aduce.

În cadrul evenimentului, a fost organizată și o masă rotundă, în seara de vineri cu discuții filosofice pornind de la ideile stoicilor despre scurtimea timpului. Aceasta a avut loc la Librăria Humanitas.

Apoi, marți a fost deschis un nou modul de curs de introducere în studiul comparat al filosofiei. Astfel, s-a realizat legătura cu formula continuă prin care Noua Acropolă, ca Școală de Filosofie în Manieră Clasică afirmă valoarea filosofiei în viața omului cotidian, oferind posibilitatea unei educații continue printr-o programă pedagogică de studii și activități, prezentată în peste 450 de orașe din lume.