x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK
Urmariţi-ne şi pe pe mediile sociale:

Serbarea de sfârșit de an la Centrul de Zi pentru Tineri

NOUA ACROPOLĂ ORADEA

10 ianuarie 2016

În luna decembrie s-a împlinit un an de la începerea colaborării cu Centrul de Zi pentru Tineri din Oradea. În acest răstimp, prin vizite lunare, am reușit să ne împrietenim cu beneficiarii centrului și să ne cunoaștem mai bine.

De-a lungul anului, voluntarii Noii Acropole au realizat o serie de activități împreună cu copiii: broderie, realizarea unui cuier, pictură și desen, plantare de flori, activități corale, exersarea unor pași de balet și pase de baschet, vizită la Filarmonică, audiții muzicale și ateliere de teatru cu piesele Fata babei și fata moșului și Micul Prinț, realizare de ornamente origami tridimensionale. De asemenea, s-a inaugurat o mică bibliotecă a Centrului prin donație de carte.

Fiind alături de copii, am constatat că există multe necesități în societate și, de asemenea, că atunci când ne preocupăm serios, putem găsi soluții la unele dintre probleme. Chiar dacă este nevoie de mult timp până la soluționarea definitivă a carențelor din lumea noastră, putem aduce oricând un plus de valoare în viața oamenilor, iar acțiunile noastre în sprijinul societății devin din ce în ce mai relevante dacă avem perseverență. Studiul eclectic al filosofiei realizat de Noua Acropolă scoate la iveală valoarea acțiunii altruiste și forța omului care caută soluții pentru problemele pe care le vede în jur și muncește pentru a le rezolva.

Pentru finalul anului, am ales o activitate diferită: am participat la Serbarea de sfârșit de an a copiilor și am susținut cele 37 de familii beneficiare ale centrului, majoritatea monoparentale, prin mici pachete cu alimente de bază și câteva dulciuri, oferite părinților.

Am început totodată și pregătirile pentru activitățile anului 2016, lucrând la punerea în scenă a unei piese de teatru de păpuși: Momo și hoții de timp.