x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK
Urmariţi-ne şi pe pe mediile sociale:

Să învățăm cum putem oferi prim ajutor

NOUA ACROPOLĂ ORADEA

10 iunie 2016

Odată cu venirea primăverii, activitățile Noii Acropole din Oradea au continuat în ritmul obișnuit, dar reînvierea naturii ne-a oferit și nouă mai multă posibilitate de mișcare, mai multă energie și armonie. Astfel, dacă natura ne-a „resuscitat” după perioada iernii, am considerat necesar să învățăm și noi cum putem salva vieți omenești în situații de urgență.

Astfel, în 12 martie 2016, am participat la un curs de prim ajutor susținut de formatorii voluntari din cadrul Ambulanței Bihor. Pe parcursul a trei ore, am dobândit cunoștințe de prim ajutor și am practicat manevrele care pot salva viața sau pot preveni agravarea stării persoanelor în situații de accident sau de urgență medicală.

Am încercat apoi să împărtășim cele învățate și ne-am adunat în 21 aprilie la Centrul de Zi pentru Tineri din Oradea, pentru a transmite mai departe noțiuni despre poziția de siguranță, numărul de urgență, situații în care trebuie sunat la 112, pașii care trebuie urmați înainte de a apela la urgență și alte câteva mici detalii care, odată reținute și înțelese, le pot fi de folos celor mici și celor mari.

Copiii, cu vârste cuprinse între patru și 13 ani, au fost încântați de mini-cursul de prim ajutor. Astfel, au fost foarte activi la exercițiile introduse prin jocurile de rol puse în scenă cu ajutorul membrilor Noii Acropole din Oradea și s-au întrecut în a ridica mâna când le-am pus întrebări, dornici să ne arate că știu răspunsurile.