x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK
Urmariţi-ne şi pe pe mediile sociale:

Noua Acropolă a poposit pe tărâmuri orădene

NOUA ACROPOLĂ ORADEA

4 martie 2014

În martie, Noua Acropolă a deschis un nou sediu în Oradea. Prin intermediul filialelor sale aflate în peste 50 de țări, Organizația Internațională Noua Acropolă propune un program de cursuri care oferă fiecărui individ instrumente pentru o mai bună cunoaştere de sine, a societăţii și a istoriei. Totodată, aceasta invită publicul să participe la activităţi de voluntariat cultural, ecologic și socio-umanitar pentru a contribui, într-o manieră valoroasă și utilă, la binele comunității locale.

Pentru început, orădenii sunt invitați să descopere, în cadrul conferinței inaugurale, mesajul lui Leonardo da Vinci pentru omul contemporan, viziunea sa despre libertate și destin, precum și cea despre creație.

A doua conferință din programul acestei primăveri este dedicată lui Platon și unuia dintre cele mai profunde sentimente... Dragostei. 

Prelegerile filosofice, susținute de Andreea Neacșu, vor avea loc la Biblioteca Județeană Gh. Șincai, conform următorului program:
 

Leonardo da Vinci...despre libertate și destin11 martie, ora 18.00

Ce este dragostea? …după Platon14 martie, ora 18.00

 

Cei interesați de cercetarea "artei de a trăi", adică a filosofiei practice, sunt invitați la prima ediție din Oradea a Cursului Introductiv de Filosofie și Psihologie. Cursul reprezintă o ocazie de a afla abordarea întrebărilor esențiale ale omului din perspectiva marilor sisteme filosofice ale istoriei umanității.

Cursul introductiv de Filosofie și Psihologie se va desfășura în fiecare zi de luni, de la ora 18.00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene. Prima prezentare a cursului va avea loc în data de 17 martie, acesta având o durată de 14 săptămâni. 

 Vă invităm să petrecem împreună o primăvară filosofică, bogată în idei valoroase!