x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK
Urmariţi-ne şi pe pe mediile sociale:

Despre curaj

NOUA ACROPOLĂ ORADEA

9 iulie 2016

În lunile de primăvară ale anului în curs, Noua Acropolă din Oradea a desfășurat un program bogat de evenimente culturale, prelegeri filosofice și activități de voluntariat.


Un astfel de eveniment a fost și cel organizat în 28 mai, cuprinzând o masă rotundă, o vizionare de film și participarea la Festivalul Luminii.
Începând cu ora 16:00 s-a desfășurat o discuție filosofică în jurul semnificației primelor șase probe de vitejie ale lui Herakle, și anume: Leul din Nemeea, Hidra din Lerna, Păsările Stimfaliene, Mistrețul din Erymanthus, Cerbul cu coarne de aur și Taurul din Creta. Toate aceste probe – pe celelalte șase urmează să le abordăm de asemenea în curând – au fost corelate cu virtuțile de care are nevoie un om care își propune să progreseze.


Pentru a aprofunda mai mult Mitul lui Herakle, seara de 28 mai a continuat cu alte două momente: realizarea unei gravuri reprezentând una dintre muncile eroului grec și vizionarea filmului Herakle și probele vieții, un material audiovizual realizat de NA care interpretează simbolurile acestui mit.
Fiind o zi însorită, din apropierea anotimpului călduros, era de așteptat să aibă loc și alte evenimente în aceeași zi. În paralel, câțiva voluntari ai Noii Acropole din Oradea au amplasat în Parcul 1 Decembrie standuri cu basoreliefuri, cărți și un spațiu potrivit pentru cei care au dorit să picteze alături de noi. Invitația noastră a fost lansată tuturor celor interesați și dornici să încerce o activitate plăcută și să descopere poveștile basoreliefurilor din Atelierul Atena al asociației. Această ultimă activitate s-a desfășurat în cadrul Festivalului Luminii 2016 – Târgul de ONG-uri.