x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK
Urmariţi-ne şi pe pe mediile sociale:

Despre alchimie...știința transformărilor

NOUA ACROPOLĂ ORADEA

25 octombrie 2018

Miercuri, 24 octombrie, la sediul Noii Acropole Oradea, a avut loc prezentarea Despre alchimie...știința transformărilor, susținută de Olivia Pocioian. Au fost prezentate referințele despre alchimie găsite în China – știința focului și a prelucării aliajelor metalice; India – știința transformării persoanei; Egipt – școala cunoașterii și a științelor; lumea arabă – de unde cel mai probabil s-a păstrat și numele  Al-quimiya, adică lucrul cu pământul negru; Renaștere și psihologia modernă – studiile realizate de C.G. Jung.

În spatele pietrei filosofale, a elixirului tinereții veșnice, a tratatelor criptice, putem regăsi o idee centrală transmisă de alchimişti: trebuie să căutăm tot timpul dincolo de ceea ce vedem, simţim și auzim. Menirea omului pe pământ nu este doar de a exista, de a căuta ignorant la suprafaţa lucrurilor, ci de a-şi dezvolta puterile pentru a putea mânui acele forţe din jurul lui necesare realizării destinului.

În încheiere, a fost prezentată viața și opera lui Paracelsus, cel care a adus un suflu nou și revoluționar gândirii și practicii medicale.