x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK
Urmariţi-ne şi pe pe mediile sociale:

Cultivăm fapte bune

NOUA ACROPOLĂ ORADEA

22 decembrie 2015

Sâmbătă, în 14 noiembrie 2015, Valcău de Jos, localitate din județul Sălaj, a devenit pentru o zi loc de întâlnire al voluntarilor sub egida ‪#‎plantamfaptebune‬, o inițiativă dedicată mediului. Printre culorile fermecătoare ale toamnei, voluntarii de la Noua Acropolă Oradea s-au alăturat altor oameni inimoși, animați de dorința de a „planta fapte bune”.


A planta cu cele mai bune intenții, cu implicare şi dăruire, înseamnă a da o şansă vieţii.
Sămânţa este esenţa ce încapsulează o nouă viaţă, cu tot potenţialul ei extraordinar. Desigur, nu e suficient ca o sămânţă să cadă pe pământ.

Acel pământ trebuie să fie fertil. E nevoie ca pământul să fie primitor şi cald pentru a susţine creşterea. Nici un om nu crește fără o susţinere iniţială. Iar dacă noi am primit acea susţinere, oare nu se cuvine să o dăm mai departe?
Cei de lângă noi au nevoie de susţinere şi încurajare pentru a creşte, pentru ca la rândul lor să poată oferi sprijin altor vieți. A planta o nouă viaţă este rodul mult dorit al propriei noastre vieţi. Iar acest cerc al transmiterii trebuie să continue, mai ales cultivând o atitudine care să genereze mai multă viaţă, atât la propriu, cât şi la figurat

.
Pe lângă bucuria de a planta pomi și a contribui astfel la regenerarea unui colț de natură, am cunoscut oameni generoși, care demonstrează că voluntariatul este o forță care poate schimba în bine societatea. 2800 de copaci își întind acum brațele spre cer, pe un teren degradat, în pericol de alunecare, din zona extravilană a comunei Valcău de Jos, și ne bucurăm că am putut lua parte la acest efort colectiv de reîmpădurire.
La copaci, ca și la oameni, doar dacă sădești semințe te poți aștepta la rod.