x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK
Urmariţi-ne şi pe pe mediile sociale:

Calendarul Aztec - manual de arheologie

NOUA ACROPOLĂ ORADEA

13 iunie 2018

În seara de luni, 11.06.2018, a avut loc la librăria Cărturești, lansarea Albumului Calendarul Aztec - manual de arheologie însoțit de o colecție de imagini calitative ale codexurile precolumbiene și artefactelor arheologice.

Acesta cuprinde informații despre istoria și cultura principalelor civilizații mezoamericane: olmecii, mayașii, totonacii, toltecii, mixtecii, zapotecii, aztecii și despre orașul Teotihuacan.

În cursul prezentării manualului s-a povestit despre azteci, despre stilul lor de viață, viziunea lor asupra unui război dus corect, de la egal la egal, dar și despre un război interior și personal. Totodată, s-a vorbit și despre stilul lor de educație care promova omul ca stăpân al gândurilor, emoțiilor și acțiunilor sale.

Manualul lansat este o invitație la o investigație în interiorul unor culturi îndepărtate, pentru a ne înțelege mai bine pe noi înșine. De asemenea, este un ghid plin de simboluri și cultură, potrivit, după cum a fost sesizabil în cadrul lansării, atât copiilor curioși, cât și persoanelor mature.