x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK
Urmariţi-ne şi pe pe mediile sociale:

Târgul de carte Librex

EVENIMENT CU INTRARE LIBERĂ

Palas Mall Iași: Miercuri, 10 mai - Duminica 14 mai 2017

 

Mai multe informaţii şi înscrieri la datele de contact:

0741 394 303

na-iasi@noua-acropola.ro

Asociația Culturală Noua Acropolă este partener cultural al Târgului de carte Librex 2017.

Din această postură, vă invităm la câteva evenimente cu tematică filosofică.

10.05.2017, ora 18.00 – 18.55, Agora EX LIBRIS II, zona II de evenimente, Palas Mall, Atrium, nivel 0

Asociația Culturală NOUA ACROPOLĂ

MASĂ ROTUNDĂ pe tema „CUM CONSTRUIM LUMEA DE MÂINE?”
De bună seamă prezentul ne pune față în față cu provocări civilizatorice. Suntem mai mulți, comunicarea este mai facilă, dar nu și convie-țuirea armonioasă dintre națiuni sau membrii societății. Avem mai mulți oameni de știință și artiști, mai multe universități, dar nu găsim soluții de durată la problema fericirii, a suferinței sau a împlinirii umane. Ca ființe raționale căutăm soluții și ne dorim să construim un vii-tor mai responsabil, mai fratern, mai bun. Nu suntem doar spectatori ai vieții, ci și protagoniști ai ei. În mod logic prezentul și modul în ca-re îl abordăm, mentalitățile și acțiunile noastre își vor pune amprenta asupra viitorului. Ce semințe alegem să plantăm? Ce valori cultivăm, ce experiențe păstrăm și ce trebuie să schimbăm pentru a construi lumea de mâine? Cum îmbinăm un trecut tumultos, cu inteligența vizi-onară și intenția sinceră și fraternă pentru a pune baze stabile pentru civilizația viitorului? Cum putem contribui noi înșine la lumea de mâine? Vă invităm să căutăm împreună soluții!

11.05.2017, ora 18.00 – 18.55, Agora EX LIBRIS II, zona II de evenimente, Palas Mall, Atrium, nivel 0


Asociația Culturală NOUA ACROPOLĂ

MASĂ ROTUNDĂ pe tema: „ARMONIZAREA PERSONALITĂŢII”

Astăzi se spune că o personalitate este un compus organizat, dar relativ instabil. Există momente sau situații în viața noastră când reu-șim să facem față provocărilor cu o ușurință aproape firească. Însa, fiecare dintre noi, nu de puține ori se vede în fața unor dificultăți pe care nu știe cum să le rezolve, iar stabilitatea noastră tinde să se năruiască. Personalitatea noastră reunește componente de naturi dife-rite, ceea ce, de cele mai multe ori, necesită un efort inteligent pentru a le acorda și pentru a contura o persoană integră, sănătoasă și armonioasă. Care sunt cheile potrivite de armonizare a acestei orchestre? Cum putem să ne construim pe noi înșine pentru a deveni cre-ativi și a ne simți împliniți? Acestea sunt câteva dintre întrebările la care ne propunem să căutăm răspunsuri împreună.

12.05.2017, ora 19.00 – 19.55, Agora EX LIBRIS II, zona II de evenimente, Palas Mall, Atrium, nivel 0
Asociația Culturală NOUA ACROPOLĂ
DOUĂ PREZENTĂRI FILOSOFICE pe baza unor cărți ale Editurii NOUA ACROPOLA


Jocurile Mayei – Autor: Delia Steinberg Guzman


Maya este o veche zeitate orientală ce simbolizează iluzia, vălul cu care Natura acoperă totul, astfel încât oamenii să nu-i poată descoperi cu prea mare ușurință legile ascunse. Astfel, frumusețea Mayei și nenumăratele ei jocuri ne înșeală, ne seduc și ne umplu anii vieții pe care o avem de trăit pe pământ. Iluzia se joacă cu simțurile noastre, iar noi ne prindem, mai mult sau mai puțin conștient, în joc. Iluzia nu este sinonimă cu inexistența, căci, în caz contrar, nici n-am putea să o percepem. Jocurile iluziei antrenează realități, dar realități efemere, ade-văruri care nu izbutesc să trăiască mai mult decât un balon de săpun… mai mult decât o iluzie. Noi însă, în ignoranța noastră, credem că aceste adevăruri de o clipă sunt totul. Investindu-ne puterile și cele mai mari speranțe în jocurile Mayei, ajungem să cunoaștem durerea. Atâtea lucruri dorite ne scapă printre degete și devenim orbi, lipsiți de capacitatea de a percepe realități mai durabile, mai ferme, mai apropiate de veșnicie. Oare de ce ne jucăm? De ce acceptăm jocul Mayei fără să ne dăm seama că e o iluzie? Am putea răspunde la întreba-re dacă am înțelege de ce se joacă un copil. Copilul se joacă deși știe că jocul lui este o născocire; simte nevoia să încerce, să-și probeze pu-terile și să se pregătească pentru un alt joc, mai important, jocul care este însăși viața.


Pentru o mai bună cunoaştere de sine – Autor: Delia Steinberg Guzman


Din Prolog: „Conştiința este centrul ființei, punctul de referință obligatoriu pentru toate activitățile psihice şi mentale. Conştiința este punct şi axă, suportul necesar pentru evitarea dispersiei cauzate de lumea înconjurătoare. (...) Se aseamănă cu soarele... care menține îm-preună toți aştrii ce se rotesc în jurul lui. Chiar dacă orbitele desenează cercuri sau elipse, chiar dacă focarul – sau focarele – nu se află exact în centrul geometric, nu ne îndoim de importanța soarelui ca suport general al vieții – de la cea fizică până la cea spirituală – pentru întregul sistem. În acelaşi mod funcționează şi conştiința, cuprinzând toate posibilitățile de expresie, şi nu doar pe cele psihologice... Cen-trul poate fi, aşadar, un focar luminos care ne arată calea de urmat… Pentru a ajunge în centru trebuie să urmăm un drum drept sau, cu alte cuvinte, un drum al justeței şi al rectitudinii…”

În cadrul târgului de carte, veti avea posibilitatea să achiziționați și cărți din Editura Noua Acropolă.

Standul nostru va fi situat în zona magazinului C&A.

Vă așteptăm!