x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK
Urmariţi-ne şi pe pe mediile sociale:

Ştiri recente

Activităţi cu suflet la Bega Bulevard

Noua Acropolă Timișoara

29 septembrie 2015


Care sunt lucrurile cele mai apropiate de sufletul nostru, dincolo de modul în care le apreciază ceilalţi? Aţi ghicit! Sunt cele pe care le realizăm cu propriile noastre puteri, cele în care punem chiar şi puţin din resursele noastre cele mai preţioase: o frântură de timp, un strop de creativitate şi dorinţa de a vedea cum mâinile şi mintea noastră, puse împreună la treabă, ne pot transforma în mici creatori.

Zilele Porților Deschise la Timișoara

Noua Acropolă Timișoara

28 septembrie 2015


În lunile iulie și septembrie, Noua Acropolă Timișoara și-a deschis larg porțile celor interesați să descopere filosofia și cum aceasta poate deveni practică.

Noua Acropolă în Parcul Copiilor

Noua Acropolă Timișoara

26 septembrie 2015


În fiecare week-end din luna septembrie, Noua Acropolă Timișoara a efectuat o frumoasă incursiune prin lumea simbolurilor, a miturilor şi a istoriei, prin atelierele de pictură pe basorelief, adresate copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 şi 12 ani, pe care le-a susținut în Parcul Copiilor, între orele 10:00 - 20:00.

Acțiune socio-umanitară la Școala de copii din Înfrățirea, com. Dor Mărunt

Noua Acropolă București

23 septembrie 2015


În pragul începerii noului an școlar, ne-am reîntâlnit cu copiii din satul Înfrățirea, com. Dor Mărunt, jud. Călărași.

Picnicuri filosofice pe malul Crișului

Noua Acropolă Oradea

17 septembrie 2015


Orădenii au fost invitați să celebreze finalul verii cu un program de picnicuri cu discuții filosofice. Astfel, în 2 și 9 septembrie, pe malul Crișului, cei interesați au putut participa la discuții în ambianța sănătoasă a naturii, despre Sensul vieții și despre Relația omului cu Universul. Dialogurile au fost animate, participanții dorind să găsească unele răspunsuri la aceste probleme, dar și să discute, cu alte persoane interesate de aceste subiecte, unele observații și reflecții personale. Mai mult, o tușă de valoare a fost adusă și de experiența de viață variată a celor implicați în dialog, atât din prisma vârstei, cei mai tineri participanți fiind elevi, dar și a profilului profesional. 

Seara Civilizației Egiptului Antic

Noua Acropolă Oradea

9 septembrie 2015


La finele lunii august, Asociația Culturală Noua Acropolă din Oradea a oferit publicului o seară dedicată civilizației Egiptului Antic. În deschidere a avut loc o prezentare a Mitului lui Isis și Osiris, corelată cu reflecții filosofice despre perspectiva acestei civilizații fascinante asupra vieții și a morții.

Acțiune umanitară la Școala auxiliară - internat nr. 5 din Chișinău

Noua Acropolă

15 august 2015


Membrii Noii Acropole din Chișinău i-au vizitat pe cei 67 de copii găzduiți de Școala nr. 5 și le-am pregătit o mulțime de surprize.

Acțiune ecologică la Chișinău

Noua Acropolă

14 august 2015


Ca debut al proiectului său Zilele Culturii Chișinău a participat activ la curățarea orașului sub deviza „Filosofia în acțiune”.

Lansarea volumului Epoca Vărsătorului de Laura Winckler

Noua Acropolă Oradea

13 august 2015


În perioada 24-27 iulie, editura Noua Acropolă a lansat volumul Epoca Vărsătorului la Librăria Humanitas din Oradea. Pentru prezentarea cărții au fost susținute două conferințe de către Andreea Neacșu: Epoca Vărsătorului (24 iulie) și Enigma timpului: Epocile și sensul istoriei (27 iulie).

Activități muzicale și sportive cu beneficiarii Centrului de Zi pentru Tineri

Noua Acropolă Oradea

12 august 2015


Ultimele două întâlniri de dinaintea vacanței de vară cu beneficiarii Centrului de Zi pentru Tineri din Oradea au presupus activități inedite pentru ei. În 5 iunie, am organizat pentru micii noștri prieteni o participare la concertul educativ pentru copii susținut de Filarmonica Oradea. A doua întâlnire, în 24 iulie, i-a antrenat pe copii în activități sportive.

Lansarea romanului filosofic Alchimistul

Noua Acropolă Oradea

30 iulie 2015


    În 3-4 iulie, la Oradea a fost lansat romanul filosofic Alchimistul. Plasată în secolul al XVI-lea, narațiunea oferă o incursiune în contextul istoric al epocii, dar și în viața unora dintre cei care au căutat cu asiduitate cunoașterea chiar și în vremuri foarte dificile și au luptat pentru libertatea de conștiință.  

Renașterea valorilor clasice

Noua Acropolă București

5 iulie 2015


Sâmbătă, 6 iunie 2015,  în sediul din București al Noii Acropole am organizat a doua întâlnire din ciclul „Renașterea valorilor clasice”.