x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK
Urmariţi-ne şi pe pe mediile sociale:

Festivalul Științelor - Cinemateca științei

NOUA ACROPOLĂ IAșI

15 aprilie 2014

În perioada 6 - 9 aprilie s-a desfășurat la Iași Festivalul Științelor un eveniment dedicat cunoașterii, educației și cercetării. Elevii, studenții, dar și publicul adult ieșean au avut posibilitatea de a participa la un larg spectru de activități care au avut rolul de a promova știința și educația.

Noua Acropolă filiala Iași a participat la festival prin programul intitulat Cinemateca Științei, care s-a desfășurat la Palas Mall și care a cuprins o expoziție dedicată astronomiei, dezbateri, prezentări și vizionări de filme documentare.

Am expus 18 planșe despre constelațiile zodiacale și despre diverse corpuri și fenomene cosmice, cum ar fi galaxiile, roiurile de galaxii, nebuloase, etc.

Viitorul a fost o temă predilectă a dezbaterilor, însă noi credem că pentru a avea o bună intuiţie a viitorului trebuie înţeles trecutul şi prezentul. Astfel, în activităţile noastre ne-am străduit să identificăm acele valori din trecut care au marcat prezentul nostru şi care pot avea consecinţe şi în viitor. De asemenea, am abordat şi aspectul filosofic al omului în raport cu timpul, fiinţa umană fiind cea care înregistrează aceste circumstanţe ale timpului trecut, prezent şi viitor. Prin urmare, ne-am preocupat de întrebările esenţiale ale fiinţei umane: Cine suntem? De unde venim? Încotro ne îndreptăm?

Au fost prezentate cinci documentare realizate de membrii studioului Altair al Organizației Internaționale Noua Acropolă: Frumusețea Universului, Egiptul antic – Pământ etern, Egiptul antic – Pământ iubit, Marcus Aureliusultimul triumf al Împăratului şi Etruscii – Pelerini prin eternitate.