x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK
Urmariţi-ne şi pe pe mediile sociale:

Ştiri internaţionale

Dragoste și grijă pentru blănoșii cu patru lăbuțe (Antigua Guatemala, Guatemala)

Noua Acropolă

23 mai 2020


Voluntarii din Centrul Antigua Guatemala au petrecut o zi în adăpostul pentru animale AWARE, o asociației non-profit dedicată salvării animalelor abuzate și abandonate, rebilitării lor și promovării adopției acestor animale.

Estoa Cafe Gallery (San Cristobal, Venezuela)

Noua Acropolă

23 mai 2020


În scopul promovării culturii prin intermediul muzicii, poeziei, a lecturii, filmului, artei și filosofiei, a fost inaugurat publicspațiul Estoa Café Gallery, în cadrul sediului Noua Acropolă San Cristobal.

Acțiune socială în timpul pandemiei (Brazilia)

Noua Acropolă

23 mai 2020


Voluntarii din Noua Acropolă Fortaleza, împreună cu instituțiile locale asociate, au început o campanie prin care prepară și donează mâncare familiilor vulnerabile. Cei interesați pot colabora prin donații bănești de orice sumă.  

Voluntariat pentru grădinile comunitare (Atlanta, SUA)

Noua Acropolă

23 mai 2020


Membrii Noii Acropole Atlanta s-au oferit ca voluntari pentru a ajuta Alianța Food Well în acțiunea de sprijinire a grădinii comunitare.

Leonardo da Vinci: Artist? Om de știință? Filosof? (Belgia)

Noua Acropolă

23 mai 2020


Doi vorbitori pasionați de Renaștere ne-au ghidat printre lucrările artistice, științifice și filosofice ale acestui homo religiosus (om religios, om care unește) și ne-au invitat să călătorim în perioada Renașterii.

In contact cu cultura (Peru)

Noua Acropolă

23 mai 2020


Istoria și inspirația unite într-un singur loc. Am vizitat unul dintre cele mai emblematice cartiere din Lima: Barranco, unde am putut admira stilul arhitectural al caselor din epoca republicană în care au trăit personaje reprezentative ale literaturii peruviene precum Mario Vargas Llosa și Abraham Valdelomar.

Vizită culturală la templul Ciyou (Taipei, Taiwan)

Noua Acropolă

23 mai 2020


Am vizitat un templu tradițional construit în secolul al XVIII-lea, unde conviețuiesc în armonie două religii. Am apreciat frumusețea sa și am căutat împreună aspecte filosofice ale tradițiilor și practicilor locale.

Educația filosofică în perioadele de criză (Bruxelles, Belgia)

Noua Acropolă

23 mai 2020


În luna aprilie a acestui an, majoritatea oamenilor fiind în izolare în casele lor pentru a evita răspândirea covid19, voluntarii din Noua Acropolă Bruxelles s-au mobilizat pentru a oferi cursuri online gratuite despre Practici de filosofie și înțelepciune.

Noaptea Filosofiei în Elveția, un succes așteptat!

Noua Acropolă

23 mai 2020


Peste cincizeci de activități au avut loc în cadrul celei de-a patra ediții a evenimentului în orașul Zurich și douăsprezece la prima ediție din Lausanne, publicul răspunzând activităților oferite de organizatori, la fel de variate ca expresiile filozofiei! Ateliere de dialog social pentru adolescenți, atelier de tranziție ecologică, mai multe conferințe despre actualitate, teatru, coruri...    

Masă rotundă: Stoicismul, filosofia pentru vremuri dificile (Bolivia)

Noua Acropolă

23 mai 2020


Continuăm să susținem carantina națională #Stămîncasa cu o discuție despre „Stoicismul, filosofia pentru vremuri dificile”. O bună reflecție - foarte potrivită în acest moment cu totul special - despre acele lucruri care depind de noi, despre nevoia de a ne folosi din plin și a ne bucura de timpul nostru și de viața noastră.

Și tu poți fi un stoic - Conferințe online (Budapesta, Ungaria)

Noua Acropolă

23 mai 2020


În această perioadă a pandemiei produse de noul coronavirus, cu schimbări dramatice în viața de zi cu zi, păstrarea stabilității psihologice este importantă pentru fiecare dintre noi. Pentru a veni în ajutor, Noua Acropolă Ungaria a lansat o serie de evenimente pe tema atitudinii stoice în fața vieții, inspirate din exemplul filosofilor stoici despre cum să trăim în situații dificile.

"Aruncați măștile!" (Paris, Franța)

Noua Acropolă

12 mai 2020


Potrivit unui sondaj realizat, 54% dintre francezi trăiesc o carantină fericită. Voluntarii din Noua Acropolă Paris au decis să trăiască o carantină solidară!