x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK
Urmariţi-ne şi pe pe mediile sociale:

ISTORIE ȘI ARTĂ LA MALUL MĂRII NEGRE

NOUA ACROPOLĂ CONSTANțA

10 august 2016

Marea leagă călătorii prin timp și spațiu, fie că este vorba despre eroi, personaje ale miturilor antice sau oameni din zilele noastre.
De aceea am ales și anul acesta faleza din Constanța ca gazdă a expoziției anuale de reproduceri arheologice și carte, o invitație de a descoperi moștenirea culturală a marilor civilizații și idei valoroase pentru viața de azi.

Soarele răsare din mare, parcă așezat cu fața către aceste piese, readucând la viață evenimente și idei. O istorie bogată în experiențe, solidificată în reproduceri arheologice din culturile greacă, egipteană, aztecă, mayașă, asiro-babiloniană și geto-dacă, iese la suprafață și capătă noi valori.

Căci atunci când sunt luminate de soarele inteligenței și al studiului comparat, specifice filosofiei, vestigiile ne vorbesc despre aspirațiile profunde ale omului din orice timp și spațiu spre a se înțelege pe sine, lumea și a fi el însuși creator.

Alături de expoziție, pentru a încuraja redescoperirea valorii educative a artei, i-am invitat pe vizitatori să devină din observatori, creatori. Timp de câteva ore, sâmbătă 30 și duminică 31 iulie copiii și tinerii au avut ocazia să deprindă tehnici de pictură în ulei în cadrul Atelierului de Pictură cu intrarea liberă.

Expozitia poate fi vizitata in fiecare seara dupa ora 18 si in weekend, pana la sfarsitul lunii septembrie.