x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK
Urmariţi-ne şi pe pe mediile sociale:

Cultura activă la Constanța

NOUA ACROPOLĂ CONSTANțA

04 octombrie 2015

În sezonul estival, filiala din Constanța a Noii Acropole a invitat publicul să redescopere cultura și forța ei formativă - de a cultiva personalitatea - prin intermediul întâlnirilor cu arta și istoria civilizațiilor antice.

Ca în fiecare vară, expoziția de reproduceri arheologice amplasată pe Faleza Casinoului a fost un prilej de a admira și cumpăra basoreliefuri realizate manual cu imagini reprezentative din cultura greco-romană, tracă, egipteană, aztecă, mayașă etc. Trecătorii interesați au primit informații despre simbolurile și semnificația pieselor și au descoperit ultimele apariții de la Editura Noua Acropolă: Alchimistul de Jorge Angel Livraga și Epoca Vărsătorului de Laura Winckler.

De asemenea, în fiecare week-end, în cadrul evenimentului Biblioteca Colorată organizat în Piața Ovidiu, Noua Acropolă a susținut Ateliere de pictură pe basorelief în aer liber. Participanții au avut ocazia să se apropie de arta Egiptului Antic dând culoare basoreliefurilor. Atelierele au fost pentru ei o ocazie de a-și descoperi și dezvolta atenția la detalii, îndemânarea și răbdarea.