Ştiri recente

ACȚIUNE ECOLOGICĂ

Noua Acropolă Constanța

25 mai 2017


Curățenia de primăvară în Centrul Istoric al Constanței

Atelier de Ikebana

Noua Acropolă Constanța

18 aprilie 2017


Sâmbătă 8 aprilie ne-am apropiat de flori și de frumusețea pe care ne-o evocă, în cadrul Atelierului de Ikebana. Prin intermediul acestei arte ne-am străduit să transformăm florile în mesagere ale unor sentimente și valori nobile.

Conferințe de primăvară

Noua Acropolă Constanța

26 martie 2017


Giordano Bruno este unul dintre eroii umanității, care a contribuit la eliberarea lumii occidentale din lanțurile fricii și ale dogmatismului ignorant, învățându-i pe oameni să gândească cu propria minte. Noua Acropolă Constanța a celebrat duminică 19 februarie amintirea acestui gânditor prin conferința Filosofia lui Giordano Bruno.

LEGILE VIEȚII

Noua Acropolă Constanța

29 ianuarie 2017


Duminică 29 ianuarie am invitat constănțenii la o nouă întâlnire cu filosofia practică în cadrul conferinței Legile Vieții. Pentru că suntem oameni și ne întrebăm cine suntem și ce oportunități ne oferă această mare călătorie, numită viață.

SPIRITUL JAPONIEI

Noua Acropolă Constanța

1 decembrie 2016


În Constanța, seria de conferințe filosofice din acest sezon de toamnă-iarnă a debutat cu tema Spiritul Japoniei. Dincolo de multele fațete prin care se exprimă o civilizație - istorie, religie, artă, politică, economie etc. - există o esență care le leagă, reflectată în aspirațiile și valorile spre care tinde și care îi modelează caracterul. Această esență a fost obiectivul căutării noastre.

ISTORIE ȘI ARTĂ LA MALUL MĂRII NEGRE

Noua Acropolă Constanța

10 august 2016


Marea leagă călătorii prin timp și spațiu, fie că este vorba despre eroi, personaje ale miturilor antice sau oameni din zilele noastre. De aceea am ales și anul acesta faleza din Constanța ca gazdă a expoziției anuale de reproduceri arheologice și carte, o invitație de a descoperi moștenirea culturală a marilor civilizații și idei valoroase pentru viața de azi.

Īntâlnire cu GANDHI la Constanța

Noua Acropolă Constanța

18 mai 2016


În fața neliniștilor și conflictelor resimțim dorul de dreptate, fraternitate și armonie în lumea noastră. De aceea, duminică 15 mai ne-am propus o întâlnire specială, inspiratoare. Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța a fost gazda conferinței despre MAHATMA GANDHI, ...

Īn căutarea Renașterii

Noua Acropolă Constanța

15 martie 2016


Constănțenii au fost invitați la o nouă conferință filosofică cu tema OMUL RENAȘTERII, găzduită de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie. La început de primăvară ne-am propus să ne acordăm cu natura și să descoperim semnificația renașterii pentru fiecare dintre noi, dar și pentru lumea în care trăim. Sprijinindu-ne pe experiențele verificate ale trecutului, am căutat în istoria civilizației occidentale valorile care au dus la înflorirea individului și a culturii.

Crăciun cu prietenii de la Centrul Sparta Rotterdam

Noua Acropolă Constanța

8 ianuarie 2016


Voluntarii Noii Acropole Constanța au invitat 21 de copii de la Centrul de Ajutor Comunitar Sparta Rotterdam din Techirghiol la o după-amiază plină de voie bună la Tomis Mall Constanța. Cei mici au avut parte de câteva ore de joacă și au vizionat împreună cu voluntarii acropolitani un film de animație, cu sprijinul prietenilor de la Citiplex.

Ziua Mondială a Filosofiei

Noua Acropolă Constanța

10 decembrie 2015


Noua Acropolă Constanța s-a alăturat demersurilor de celebrare a Zilei Mondiale a Filosofiei, organizând joi 19 și vineri 20 noiembrie expoziția FILOSOFIA AZI. Găzduit de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, evenimentul a prezentat formele variate prin care se poate exprima filosofia în prezent, într-o manieră constructivă pentru individ și societate.

Cultura activă la Constanța

Noua Acropolă Constanța

04 octombrie 2015


În sezonul estival, filiala din Constanța a Noii Acropole a invitat publicul să redescopere cultura și forța ei formativă - de a cultiva personalitatea - prin intermediul întâlnirilor cu arta și istoria civilizațiilor antice. Ca în fiecare vară, expoziția de reproduceri arheologice amplasată pe Faleza Casinoului a fost un prilej de a admira și cumpăra basoreliefuri realizate manual cu imagini reprezentative din cultura greco-romană, tracă, egipteană, aztecă, mayașă etc.  

Curățarea siturilor arheologice din Centrul Istoric al Constanței

Noua Acropolă Constanța

25 martie 2015


Duminică, 15 martie, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța și Asociația Culturală Noua Acropolă au chemat constănțenii să iasă din case și să participe la ecologizarea siturilor arheologice din Centrul Istoric al orașului. Ne-am bucurat să observăm că locațiile sunt mult mai curate față de anii anteriori și că eforturile noastre dau roade în comportamentul constănțenilor.

© Noua Acropola 2017