Ştiri recente

Clubul Cărții: Bucuria Vieții

Noua Acropolă Constanța

01 iunie 2018


Duminică 12 mai, la Clubul Cărții, a fost prezentat romanul lui Irving Stone „Bucuria Vieții”. Romanul biografic al lui Irving Stone descrie 16 ani din viaţa marelui artist olandez Vincent Van Gogh. Urmărind peregrinările personajului central, autorul surprinde deopotrivă duritatea vieţii minerilor din Borinage, entuziasmul şi frământările grupului parizian de pictori novatori ...

Acțiune ecologică

Noua Acropolă Constanța

30 mai 2018


Voluntarii Noii Acropole au dus la bun sfârșit ecologizarea de primăvară a siturilor arheologice din Centrul Istoric al Constanţei. 

Conferințele filosofice au reînceput

Noua Acropolă Constanța

9 februarie 2018


Duminică 28 ianuarie am deschis programul de primăvară-vară de conferințe publice, aducând în atenția publicului tema timpului, a destinului și a formării caracterului în cadrul prelegerii „Despre Timp și Destin” susținută de prof. Adrian Tudose.

Ateliere de cadouri

Noua Acropolă Constanța

14 ianuarie 2018


Sărbătorile de iarnă ne-au oferit oportunitatea de a cultiva frumosul realizând cadouri pentru cei dragi.

Ziua Mondială a Filosofiei

Noua Acropolă Constanța

11 ianuarie 2018


În luna noiembrie am celebrat Ziua Mondială a Filosofiei, sub motto-ul „Filosofia - arta de a trăi”.

ACȚIUNE ECOLOGICĂ

Noua Acropolă Constanța

25 mai 2017


Curățenia de primăvară în Centrul Istoric al Constanței

Atelier de Ikebana

Noua Acropolă Constanța

18 aprilie 2017


Sâmbătă 8 aprilie ne-am apropiat de flori și de frumusețea pe care ne-o evocă, în cadrul Atelierului de Ikebana. Prin intermediul acestei arte ne-am străduit să transformăm florile în mesagere ale unor sentimente și valori nobile.

Conferințe de primăvară

Noua Acropolă Constanța

26 martie 2017


Giordano Bruno este unul dintre eroii umanității, care a contribuit la eliberarea lumii occidentale din lanțurile fricii și ale dogmatismului ignorant, învățându-i pe oameni să gândească cu propria minte. Noua Acropolă Constanța a celebrat duminică 19 februarie amintirea acestui gânditor prin conferința Filosofia lui Giordano Bruno.

LEGILE VIEȚII

Noua Acropolă Constanța

29 ianuarie 2017


Duminică 29 ianuarie am invitat constănțenii la o nouă întâlnire cu filosofia practică în cadrul conferinței Legile Vieții. Pentru că suntem oameni și ne întrebăm cine suntem și ce oportunități ne oferă această mare călătorie, numită viață.

SPIRITUL JAPONIEI

Noua Acropolă Constanța

1 decembrie 2016


În Constanța, seria de conferințe filosofice din acest sezon de toamnă-iarnă a debutat cu tema Spiritul Japoniei. Dincolo de multele fațete prin care se exprimă o civilizație - istorie, religie, artă, politică, economie etc. - există o esență care le leagă, reflectată în aspirațiile și valorile spre care tinde și care îi modelează caracterul. Această esență a fost obiectivul căutării noastre.

ISTORIE ȘI ARTĂ LA MALUL MĂRII NEGRE

Noua Acropolă Constanța

10 august 2016


Marea leagă călătorii prin timp și spațiu, fie că este vorba despre eroi, personaje ale miturilor antice sau oameni din zilele noastre. De aceea am ales și anul acesta faleza din Constanța ca gazdă a expoziției anuale de reproduceri arheologice și carte, o invitație de a descoperi moștenirea culturală a marilor civilizații și idei valoroase pentru viața de azi.

Īntâlnire cu GANDHI la Constanța

Noua Acropolă Constanța

18 mai 2016


În fața neliniștilor și conflictelor resimțim dorul de dreptate, fraternitate și armonie în lumea noastră. De aceea, duminică 15 mai ne-am propus o întâlnire specială, inspiratoare. Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța a fost gazda conferinței despre MAHATMA GANDHI, ...