Ştiri recente

Conferințele filosofice au reînceput

Noua Acropolă Constanța

9 februarie 2018


Duminică 28 ianuarie am deschis programul de primăvară-vară de conferințe publice, aducând în atenția publicului tema timpului, a destinului și a formării caracterului în cadrul prelegerii „Despre Timp și Destin” susținută de prof. Adrian Tudose.

Ateliere de cadouri

Noua Acropolă Constanța

14 ianuarie 2018


Sărbătorile de iarnă ne-au oferit oportunitatea de a cultiva frumosul realizând cadouri pentru cei dragi.

Ziua Mondială a Filosofiei

Noua Acropolă Constanța

11 ianuarie 2018


În luna noiembrie am celebrat Ziua Mondială a Filosofiei, sub motto-ul „Filosofia - arta de a trăi”.

ACȚIUNE ECOLOGICĂ

Noua Acropolă Constanța

25 mai 2017


Curățenia de primăvară în Centrul Istoric al Constanței

Atelier de Ikebana

Noua Acropolă Constanța

18 aprilie 2017


Sâmbătă 8 aprilie ne-am apropiat de flori și de frumusețea pe care ne-o evocă, în cadrul Atelierului de Ikebana. Prin intermediul acestei arte ne-am străduit să transformăm florile în mesagere ale unor sentimente și valori nobile.

Conferințe de primăvară

Noua Acropolă Constanța

26 martie 2017


Giordano Bruno este unul dintre eroii umanității, care a contribuit la eliberarea lumii occidentale din lanțurile fricii și ale dogmatismului ignorant, învățându-i pe oameni să gândească cu propria minte. Noua Acropolă Constanța a celebrat duminică 19 februarie amintirea acestui gânditor prin conferința Filosofia lui Giordano Bruno.

LEGILE VIEȚII

Noua Acropolă Constanța

29 ianuarie 2017


Duminică 29 ianuarie am invitat constănțenii la o nouă întâlnire cu filosofia practică în cadrul conferinței Legile Vieții. Pentru că suntem oameni și ne întrebăm cine suntem și ce oportunități ne oferă această mare călătorie, numită viață.

SPIRITUL JAPONIEI

Noua Acropolă Constanța

1 decembrie 2016


În Constanța, seria de conferințe filosofice din acest sezon de toamnă-iarnă a debutat cu tema Spiritul Japoniei. Dincolo de multele fațete prin care se exprimă o civilizație - istorie, religie, artă, politică, economie etc. - există o esență care le leagă, reflectată în aspirațiile și valorile spre care tinde și care îi modelează caracterul. Această esență a fost obiectivul căutării noastre.

ISTORIE ȘI ARTĂ LA MALUL MĂRII NEGRE

Noua Acropolă Constanța

10 august 2016


Marea leagă călătorii prin timp și spațiu, fie că este vorba despre eroi, personaje ale miturilor antice sau oameni din zilele noastre. De aceea am ales și anul acesta faleza din Constanța ca gazdă a expoziției anuale de reproduceri arheologice și carte, o invitație de a descoperi moștenirea culturală a marilor civilizații și idei valoroase pentru viața de azi.

Īntâlnire cu GANDHI la Constanța

Noua Acropolă Constanța

18 mai 2016


În fața neliniștilor și conflictelor resimțim dorul de dreptate, fraternitate și armonie în lumea noastră. De aceea, duminică 15 mai ne-am propus o întâlnire specială, inspiratoare. Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța a fost gazda conferinței despre MAHATMA GANDHI, ...

Īn căutarea Renașterii

Noua Acropolă Constanța

15 martie 2016


Constănțenii au fost invitați la o nouă conferință filosofică cu tema OMUL RENAȘTERII, găzduită de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie. La început de primăvară ne-am propus să ne acordăm cu natura și să descoperim semnificația renașterii pentru fiecare dintre noi, dar și pentru lumea în care trăim. Sprijinindu-ne pe experiențele verificate ale trecutului, am căutat în istoria civilizației occidentale valorile care au dus la înflorirea individului și a culturii.

Crăciun cu prietenii de la Centrul Sparta Rotterdam

Noua Acropolă Constanța

8 ianuarie 2016


Voluntarii Noii Acropole Constanța au invitat 21 de copii de la Centrul de Ajutor Comunitar Sparta Rotterdam din Techirghiol la o după-amiază plină de voie bună la Tomis Mall Constanța. Cei mici au avut parte de câteva ore de joacă și au vizionat împreună cu voluntarii acropolitani un film de animație, cu sprijinul prietenilor de la Citiplex.

© Noua Acropola 2018