x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK
Urmariţi-ne şi pe pe mediile sociale:

Pe Urmele Viitorului - Nikola Tesla: Om de ştiinţă, inginer şi inventator

NOUA ACROPOLĂ CONSTANțA

10 aprilie 2019

Duminică 10 februarie a avut loc la Muzeul de Istorie şi Arheologie din Constanţa conferinţa cu titlul ,, Pe urmele viitorului: Nikola Tesla” susţinută de prof. Adrian Tudose.

Cei mai mulţi dintre dumneavoastră au auzit deja de Nikola Tesla şi invenţiile sale, acesta fiind considerat unul din cei mai mari inventatori ai secolului al XX-lea.

Au fost trecute în revistă descoperirile şi invenţiile marelui om de ştiinţă, cu accent pe caracterul lor vizionar și umanist. Lui Nikola Tesla îi datorăm mare parte din progresul tehnic al ultimului secol și beneficiile care decurg din transmiterea eficientă a energiei electrice și a informației la distanța. Toate izvorâte din imaginație și din dedicarea pentru o viață mai bună pentru umanitate, care au condus la o înţelegere mai profundă a lumii şi chiar la o viziune cu mult înaintea timpului său - poate chiar şi a timpurilor actuale.

Chiar dacă Nikola Tesla nu a patentat toate invenţiile sale, găsind piste în variate direcţii ştiinţifice pe care a ales să nu le urmeze, el a demonstrat prin munca şi prin altruismul său că mintea umană este independentă şi poate crea realităţi, iar factorul moral pus mai presus de interesul material este vital în atingerea obiectivelor legate de un bine superior, comun.

Multe dintre ideile sale au prins viaţă chiar şi la o sută de ani după ce acestea le-a creionat, iar altele își așteaptă încă împlinirea. Nikola Tesla nu a fost prezent pentru a se bucura direct de recunoaşterea meritelor sale, dar rămâne prezent în ceea ce ne încojoară şi în toate demersurile care urmăresc dezvoltarea omului în acord cu natura.