x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK
Urmariţi-ne şi pe pe mediile sociale:

Ziua Mondială a Filosofiei

NOUA ACROPOLĂ CONSTANțA

11 ianuarie 2018

Miercuri 15, joi 16 și luni 20 noiembrie am organizat mese rotunde cu tema ARTA DE A ÎNVINGE, în parteneriat cu liceele constănțene. Le-am vorbit elevilor de la liceele OVIDIUS, MIRCEA CEL BĂTRÂN și TRAIAN despre importanța valorilor etice  în construirea caracterului, premisă fundamentală pentru a fi victorioși în viață.

Vineri 17 noiembrie ne-am propus să desprindem lecții din natura înconjurătoare. Am descoperit principiile filosofice ale Artei Ikebana. Și am învățat cum să transmitem idei și sentimente nobile prin intermediul aranjamentelor florale.

Sâmbătă 18 noiembrie am participat la acțiunea națională de împădurire PLANTĂM FAPTE BUNE ÎN ROMÂNIA. Pentru că filosofia ca practică a vieții presupune respect față de natură și responsabilitate pentru viitor.

Duminică 19 noiembrie, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie, am organizat conferința APOLLONIUS DIN TYANA. Cu această ocazie am făcut recurs la exemplul unuia dintre marii filosofi ai culturii clasice, pledând pentru un studiu comparat autentic, capabil să apropie oameni și culturi.