x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK
Urmariţi-ne şi pe pe mediile sociale:

Discuție online: "Bushido. Calea războinicului" (Belgrano, Argentina)

NOUA ACROPOLĂ

25 iunie 2020

 

Sediul Belgrano al Organizației Noua Acropolă a susținut, pe o platformă virtuală, prelegerea „Bushido, calea războinicului”, prezentată de profesorul Matias Taiah.

Războinicii din Japonia antică au fost o sursă de inspirație și un exemplu pentru cei care i-au admirat. Cunoscuți în popor sub numele de samurai, marea lor disciplină, căutarea perfecțiunii și valorile lor morale înalte au stat la baza a mii de cărți și filme care ne uimesc și astăzi.

Care este rădăcina unui mod de acțiune atât de nobil? Un cod de precepte morale pe care cavalerii au învățat să le respecte și să le urmeze: Bushido.

Tradus drept „calea războinicului”, reprezintă un întreg sistem de valori etice foarte profunde alăturat unui spirit care depășește chiar perioada istorică în care s-a manifestat.

 

Preluând din civilizația antică a Japoniei cheile și învățăturile preceptelor care au condus atât de mulți războinici viteji spre cele mai eroice fapte ale lor, ne punem întrebarea: ar putea fi ele o inspirație și un ghid pentru vremurile actuale?