x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK
Urmariţi-ne şi pe pe mediile sociale:

Ziua Pământului (Franța)

NOUA ACROPOLĂ

25 iunie 2020

Ziua Pământului este un eveniment internațional dedicat educației și respectului pentru mediul înconjurător, iar pe 22 aprilie am sărbătorit a 50-a aniversare [1]. În 2009, Națiunile Unite au numit această dată drept „Ziua Internațională a Mamei Pământ” [2].

În acest an 2020, Națiunile Unite ne transmit acest mesaj: „Să ne amintim mai mult ca oricând de Ziua Internațională a Mamei Pământ deoarece avem nevoie de o schimbare către o economie mai durabilă, care să funcționeze atât pentru oameni, cât și pentru planetă. Să promovăm armonia cu natura și cu Pământul. ”

În acest context de ansamblu și în scenariul legat de coronavirus, prioritatea noastră imediată este prevenirea răspândirii COVID-19, dar pe termen lung, este important să abordăm pierderea habitatelor și a biodiversității. Suntem în această luptă alături de Mama noastră Pământ.

De mai bine de 60 de ani în lume, Noua Acropolă s-a angajat să împărtășească o viziune globală asupra lumii în care oamenii și natura sunt legate. Acțiunile noastre de voluntariat ecologic permit exprimarea conștiinței sociale și a sentimentului nostru de responsabilitate în fața crizelor și provocărilor lumii noastre [3].

Astfel, Noua Acropolă din Franța colaborează la evenimentul internațional „Ziua Pământului”.

În acest moment atât de special de carantină datorată pandemiei globale cauzată de COVID -19, Noua Acropolă din Franța a participat la această aniversare a „Zilei Pământului” mai deosebită cu un program special organizat pe rețelele de socializare, cu implicarea și mobilizarea de acasă a tuturor voluntarilor și instructorilor din Noua Acropolă.

 

Au fost susținute trei conferințe prin intermediul Facebook Live:

- Ființa umană face parte din natură?

- Putem ieși din neputință în fața provocărilor ecologice?

- Ecologia spirituală

 

În plus, au fost adăugate evocări artistice ca omagiu adus Pământului, ateliere de pictură sau meditație, precum și un tutorial pentru acțiuni ecologice în casă.

 

O bună zi a Pământului, este, de fapt, fiecare zi!

[1] https://www.earthday.org/earth-day-2020/
[2] https://www.un.org/es/observances/earth-day
[3] https://www.acropolis.org/es/voluntariado