x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK
Urmariţi-ne şi pe pe mediile sociale:

Podcast: Punctul de vedere filosofic (El Salvador)

NOUA ACROPOLĂ

5 iulie 2020

Organizația Noua Acropolă El Salvador vă prezintă podcastul „Punctul de vedere filosofic” în care puteți găsi diferite teme abordate din punct de vedere filosofic. Episoadele prezentate sunt:

 

Valoarea crizei

De-a lungul istoriei, umanitatea a trăit diferite momente de criză, fie ea politică, de mediu, economică sau de sănătate. Este criza o parte intrinsecă a vieții? Ce se așteaptă de la noi în timpul unei crize? Bine ați venit la „Punctul de vedere filosofic”, un spațiu digital destinat pentru a reflecta și filosofa al Organizației Noua Acropolă El Salvador.

 

Originea Cavalerilor Templieri

 

Cu toții am văzut filme sau am auzit povești despre Cavalerii Ordinului Templului, dar ce se află în spatele fondării ordinului lor? Care a fost misiunea lor? Idealurile cultivate de Cavalerii Templieri le-au permis să supraviețuiască mai bine de 200 de ani. Fiți alături de noi în acest episod pentru a afla despre originile Cavalerilor Templieri și despre ce putem învăța din filosofia lor de viață.

 

Impactul Cavalerilor Templieri asupra Occidentului

 

În cea de-a doua parte a temei despre Cavalerii Templieri, vom afla mai multe despre impactul lor asupra lumii occidentale, despre inovațiile lor civilizatorice, despre miturile și legendele și, de ce nu, despre sentimentele cavalerilor Ordinului Templului. Așadar, alătură-te nouă și descoperă ce ne învață acești enigmatici cavaleri.

 

Ce este Tai Chi Chuan?

 

În acest episod vom discuta cu Juan Ignacio Vilanova, directorul Institutului Bodhidharma din El Salvador, despre originile, beneficiile și experiențele din practica Tai Chi Chuan. Tai Chi este o artă marțială? Ce beneficii aduce sănătății? Aflați cu noi mai multe despre această artă străveche.

 

Originile Romei: Patricieni și Plebei

 

Roma a fost o civilizație care a trecut prin trei momente diferite, Monarhia, Republica și Imperiul. După expulzarea ultimului său monarh, Roma a devenit o republică condusă de nobilimea patriciană, dar, în același timp, cea mai mare parte a oamenilor nu aveau drepturi. Au luptat mulți ani până când au reușit să le obțină.

 

Despre fericire

 

O simțim și se reflectă într-un zâmbet, este capabilă să accelereze bătăile inimii noastre și să ne trezim chiar cu ”fluturi în stomac”; toate acestea le putem numi fericire, dar ce este fericirea cu adevărat? În cel de-al doilea episod, vom aprofunda acest concept atât de comun, dar, în același timp, atât de îndepărtat, ne vom întâlni și vom descoperi ce au spus filosofii antici despre subiect.

 

 

Despre certitudine și claritate

 

A naviga fără un scop poate fi periculos. Cât de necesare sunt certitudinea sau claritatea pentru a ști unde mergem? Uneori presupunem că au aceeași semnificație, dar rădăcina lor etimologică ne oferă mai multe indicii reale despre aceste concepte. Ce căutăm în viața noastră? Trebuie să căutăm certitudinea sau claritatea? Fiți alături de noi în acest nou episod al „Punctului de vedere filosofic” pentru a defini și a învăța despre cei doi termeni.