x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK
Urmariţi-ne şi pe pe mediile sociale:

Curs de istorie contemporană a Portugaliei

NOUA ACROPOLĂ

10 august 2020

Pentru a înțelege mentalitatea unei țări, modul său de a trăi și perspectiva asupra vieții, trebuie să recurgem la memoria sa, care nu este alta decât istoria. În mod similar cu viața unei ființe umane, ceea ce ne va ajuta este analiza ultimilor ani, cei care au precedat epoca actuală, cei în care cauzele evenimentelor sunt mai aproape de percepția noastră.

 

Paulo Alexandre Loução, scriitor, cercetător la Institutul Internațional Hermes, fondator și coordonator al Cercului „Lima de Freitas” și profesor în Organizația Noua Acropolă, a predat acest curs de aprofundare a cunoștințelor despre istoria contemporană a Portugaliei.

 

Cursul s-a desfășurat în patru ședințe a câte patru ore fiecare, cu următoarele teme:

 

Sesiunea 1: Generația anilor '70 și cei care își pierdeau viața.

 

Sesiunea 2: Sampaio Bruno și Renașterea Portugheză.

 

Sesiunea 3: Părintele Himalaya, Fernando Pessoa și apariția modernismului.

 

Sesiunea 4: Almada Negreiros, Lima de Freitas, Florbela Espanca și alte figuri de viitor ale secolului XX: José Marinho, Natália Correia, António Quadros, Sofia de Mello Breyner, Helena Vaz da Silva ...

 

Prin intermediul acestor reflecții asupra istoriei contemporane a Portugaliei, nu putem doar să înțelegem prezentul, ci vom anticipa viitorul său.

 

Cursul a fost organizat de Organizația Noua Acropolă Oeiras-Cascais, Centrul de Istorie Jaime Cortesão, Espaço Arkhé. Cu sprijinul Camerei Municipale din Oeiras și Viagens Ulisses.