x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK
Urmariţi-ne şi pe pe mediile sociale:

Ştiri internaţionale

Seminar: "Neuroștiința: puterea minții noastre" (Belgrano, Argentina)

Noua Acropolă

24 iulie 2020


Dr. Gustavo Porras a explicat principalele funcții ale creierului și a vorbit despre cea mai recentă structură apărută în evoluția sistemului nervos, zona frontală numită Neocortex. Aceasta este responsabilă de funcțiile motorii voluntare, de funcțiile cognitive, intelectul superior, capacitatea de a înțelege și de a analiza, precum și de cea mai înaltă și complexă funcție - imaginația.

Proiect de grădină comunitară (Chicago, SUA)

Noua Acropolă

24 iulie 2020


Voluntarii din Organizația Noua Acropolă Chicago s-au asociat cu designeri peisagiști locali și locuitori pentru a înfrumuseța grădina publică locală.

Confecționare de măști (Republica Cehă)

Noua Acropolă

24 iulie 2020


Voluntarii din Organizația Noua Acropolă au avut ocazia să ajute în orașele lor în diferite moduri, printre care și confecționarea de măști faciale de protecție. Mai întâi am învățat să le coasem și apoi am încercat să finalizăm cât mai multe și să le oferim oamenilor care au nevoie de ele cel mai mult.

Seminar: "Noile paradigme ale științei" (Argentina)

Noua Acropolă

24 iulie 2020


Organizația Noua Acropolă a fost co-organizator al seminarului internațional: „Noile paradigme ale științei”, al cărui conferențiar principal a fost Dr. Harry Costin. Seminarul, realizat online pe o platformă virtuală, a fost inspirat de filosoful spaniol José Ortega y Gasset, care ne-a îndemnat „să fim la curent cu ideile vremii noastre”.

"Cerc de lectură" cu Juan Salvador Gaviota (Panama)

Noua Acropolă

24 iulie 2020


Suntem înnebuniți după cercul de lectură despre Juan Salvador Gaviota, o carte scurtă cu nenumărate învățături.

Universul ca răspuns (Guatemala)

Noua Acropolă

24 iulie 2020


Prin intermediul rețelelor noastre de socializare, am prezentat conferința „Universul ca răspuns”, prelegere care clarifică multe îndoieli legate de în momentul pe care-l trăim. Mesajul a ajuns la mii de oameni care au învățat idei practice și utile, au pus întrebări și au făcut comentarii ce au adus valoare tuturor participanților.

Interviu live cu scriitorul Steven Pressfield (Brazilia)

Noua Acropolă

24 iulie 2020


Am fost onorați să îl găzduim pe scriitorul de renume mondial Steven Pressfield pentru un interviu online live pe canalele noastre YouTube și Instagram, pe 21 iunie. Pressfield este autor de romane istorice și scenarii, iar cea mai cunoscută carte a sa este „Ușile focului”.

Expoziție antologică Lima de Freitas: "De la simboluri la eternitatea arhetipurilor" (Oeiras-Cascais, Portugalia)

Noua Acropolă

24 iulie 2020


Galeria Verney a găzduit expoziția antologică a pictorului din secolul XX, Lima de Freitas, intitulată „De la simboluri la eternitatea arhetipurilor”.

O nouă ediție a "Melodiilor pentru suflet" (Montevideo, Uruguay)

Noua Acropolă

24 iulie 2020


În scopul promovării muzicii și culturii în mediul nostru social, a avut loc cea de-a cincea ediție a festivalului „Melodii pentru suflet”.

Al doilea curs despe Elemente de bază în electronică (San Pedro Sula, Honduras)

Noua Acropolă

24 iulie 2020


Studenții care au absolvit al doilea curs despre Elemente de bază în electronică, predat de Organizația Noua Acropolă din San Pedro, au primit diplome de participare. Pe parcursul celor zece ore, elevii au avut ocazia să învețe despre proiectarea, construcția și simularea unui circuit.

Conferință online: Filosofia pentru viață (Londra, Marea Britanie)

Noua Acropolă

24 iulie 2020


Discuția s-a axat pe aplicațiile practice ale filosofiei și pe înțelegerea modului în care natura poate fi privită drept cel mai mare profesor al nostru. Conferențiarul Julian Scott a prezentat o abordare practică a ideilor filosofice din cele mai vechi timpuri, dar încă actuale în prezent.

Atelier Filo-NetCafe (Győr, Ungaria)

Noua Acropolă

24 iulie 2020


Pentru a realiza o schimbare, atelierul Filo-NetCafé a avut loc în filiala Győr a Organizației Noua Acropolă. În cadrul cursului online, participanții au ascultat învățături de la Confucius și Gandhi.