x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

Imaginea eroului în basmele românești

EVENIMENT CU INTRARE LIBERĂ

Biblioteca Metropolitană București: Marți, 12 ianuarie 2016

 

Mai multe informaţii şi înscrieri la datele de contact:

031 4052024 Mobil: 0723 332 633

na-bucuresti@noua-acropola.ro

Deși poate părea paradoxal, nimic nu este mai realist decât o poveste sau un basm, deoarece ele ne povestesc despre acele lucruri din viață care contează cu adevărat, despre cele mai profunde gânduri și trăiri ale noastre. Basmele sunt depozite prețioase de înțelepciune. Îmbibate de o logică fantastică, basmele par să nu aibă sens la nivelul înțelegerii și interpretării conștiente, dar conțin un bagaj excepțional de semnificații pentru viața noastră psihică.
Potrivit concepției psihologului C.G. Jung, prin drumul eroului, basmul descrie etapele procesului de individuație și reprezintă un ghid al cărării către Sine. Basmul facilitează conştientizarea drumului realizat în vederea autocunoaşterii şi împlinirii.
Vă invităm să descoperim trăsăturile specifice ale călătoriei eroului în basmele românești, populate de zmei, zgipțuroaice, zâne și Feți-Frumoși, buzdugane și cai înaripați. Vă așteptăm marți, 12 ianuarie, ora 18:00, la Biblioteca Metropolitană București, la conferința „Imaginea eroului în basmele românești”.