x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

Filosofia oferă răspunsuri

NOUA ACROPOLĂ

7 martie 2017

În luna februarie, Asociația Culturală Noua Acropolă a deschis seria de prelegeri filosofice a acestui an printr-o prezentare care a expus publicului prezent în sala Concordia a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” o abordare asupra psihicului uman din perspectiva filosofiei în manieră clasică.

Cele câteva răspunsuri oferite la întrebările care au dat și titlul evenimentului „De ce mint oamenii? De ce se tem oamenii?” sunt idei extrase din cursul de introducere în Filosofie și Psihologie susținut periodic de Noua Acropolă și au pus accentul pe necesitatea ființei umane de a se cunoaște pe sine cât mai obiectiv cu putință, de a cizela propriul comportament și de a dezvolta o formă de curaj care să permită o exprimare autentic umană.

Ideile prezentate și inspirate din tema filosofiei budiste a cursului pun accentul pe urmarea unei căi de dezvoltare care oferă posibilitatea înțelegerii și gestionării momentelor dificile din viață ca oportunități de a eleva și manifesta aspectele interioare ale omului.