x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

Fiecare om poate fi un artist!

NOUA ACROPOLĂ

31 martie 2017

Fiecare om poate fi un artist! Bineînțeles, dar cum?

În perioada 24-26 martie, Asociația Culturală Noua Acropolă și muzeul arădean au oferit publicului din oraș posibilitatea reîntâlnirii cu acele valori clasice, ale sufletului, care stau la baza atât a artei plastice, cât și cele care fac parte din fundamentul filosofiei - Arta de a trăi, în cadrul evenimentului Arta Renașterii interioare.

Călătoria Sufletului uman dinspre ignoranță spre Cunoaștere a fost fin surprinsă de Sandro Botticelli în tabloul Primăvara, ca sinteză a întregii mișcări renascentiste, așa cum s-a observat în prelegerea Interpretarea ezoterică a Primăverii lui Botticelli. Orice artă, orice știință implică aplicarea arhetipurilor în practica vieții, transformând fiecare om într-un artist, constructor al propriei vieți și participant activ și responsabil la viața cetății.

Sâmbătă ne-am lăsat inspirați de filmul documentar Florența, steaua Renașterii care a ilustrat cum valorile clasice platonice și curentul umanist și-au găsit pământ roditor de înflorire în pictură, sculptură, literatură, politică și știință prin spiritul de dedicare și munca unui grup de oameni, nobili căutători ai Adevărului prin Filosofie.
Duminică, am pus și câteva idei în practică printr-un atelier de pictură pe pânză. Rezultatele au arătat că limitele există doar spre a fi depășite și că timpul se dilată și capătă mai multă valoare și sens atunci când facem ceea ce ne încântă sufletul cu adevărat.

Vă așteptăm la prezentarea Cursului de filosofie aplicată în data de 28 aprilie, ora 18.30 pentru a descoperi și alte modalități prin care intuițiile noastre se pot transforma în convingeri autentice.

Mulțumim pentru interes și implicare participanților și pentru sprijinul acordat Complexului Muzeal Arad și Consiliului Județean Arad.