x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

Japonia - Curaj și Armonie

NOUA ACROPOLĂ

1 iunie 2016

În spațiul primitor și plăcut al Muzeului de Artă Arad, înconjurați de frumoasa expoziție de stampe japoneze, voluntarii asociației culturale Noua Acropolă au oferit posibilitatea publicului arădean de a cunoaște și a pătrunde în profunzimea ideilor civilizatorice și a valorilor morale ale poporului nipon prin ateliere practice, discuții și prezentări tematice, în cadrul evenimentului cultural Japonia - Curaj și Armonie.

Valoarea umană care ne ghidează atunci când vrem să trăim și să protejăm valori universale și arhetipale este curajul, iar în cadrul prelegerii filosofice Bushido - Calea Samuraiului, participanții au descoperit modalitatea în care acești cavaleri dădeau viață normelor cuprinse în codul lor etic. Prezentarea despre  Ikebana - Calea armonioasă a florii a invitat pe cei prezenți să își imagineze cum regulile de aranjare a florilor într-un aranjament poate trezi spiritul creativ atât în ikebanist, cât și în privitor, dând naștere armoniei interioare caracteristică unui om care cunoaște în profunzime viața și aspectele acesteia.

Spiritul japonez s-a lăsat descoperit prin demonstrația de Ceremonia Ceaiului, prilej de a afla că gestica atentă și mișcările calme și elegante ne pot ajuta să economisim timp, iar lucrurile realizate de noi să câștige, astfel, în calitate. Participanții la atelierul de Caligrafie japoneză au descoperit, cu ajutorul peniței, a tușului și a explicațiilor oferite că frumusețea exterioară vine din interiorul ființei umane în urma efortului de a se cunoaște pe sine mai bine și de a da viață trăirilor interioare într-un scris cât mai caligrafic.

Cei mici și-au exersat răbdarea și îndemânarea alături de voluntarii Noua Acropolă, învâțând Origami sau Arta împăturirii hârtiei cu măiestrie sau dând viață unor cireși japonezi înfloriți prin atelierul de pictură japoneză.

Ne bucurăm că ați participat cu interes la activitățile din cadrul evenimentului și că am avut ocazia de a ne cunoaște pe parcursul celor 4 zile dedicate culturii japoneze. Mulțumim Complexului Muzeal Arad pentru găzduire și sprijinul acordat și sperăm într-o colaborare la fel de frumoasă pentru a putea aduce cultura și ideile valoroase în viața comunității.

Vă așteptăm în continuare la activitățile noastre!