Indienii din America de Nord

EVENIMENT CU INTRARE LIBERĂ

Sediul Noua Acropolă, Bv. Republicii, nr. 64 (între Gară și Spitalul CFR): Miercuri, 9 mai 2018

 

Mai multe informaţii şi înscrieri la datele de contact:

0755 292 542

na-oradea@noua-acropola.ro

În 9 mai, începând cu ora 19:00, Asociația Culturală Noua Acropolă va organiza prezentarea intitulată Indienii din America de Nord. Despre pieile roșii se cunosc, în general, puține lucruri și adeseori denaturate. Ei nu au lăsat moștenire edificii impunătoare precum aztecii sau mayașii, însă au dezvoltat o cultură și o concepție asupra lumii care poate să reprezinte și astăzi sursă de inspirație.

Prezentarea va aborda succint următoarele tematici:

  • Zonele culturale ale indienilor
  • Mitologie și religie
  • Astronomie
  • Arhitectura
  • Șamanismul
  • Istoria recentă

O scurtă introducere despre concepțiile lor, extrase din scrisoarea șefului Seattle al tribului Suwamish, de pe teritoriul din nord-estul Statelor Unite: „…Marele șef de la Washington vrea să ne cumpere pământul. Cum ai putea să cumperi sau să vinzi Cerul și căldura Pământului? Această idee ni se pare ciudată. Suntem noi stăpânii prospețimii aerului sau ai strălucirii apei? Cum am putea să le cumpărăm pentru noi? Poate că sunt un sălbatic și nu pot înțelege aceste lucruri”.

Prezentarea va avea loc la sediul Noii Acropole, bv. Republicii, nr. 64 (între Gară și înainte de terenurile de tenis, pe partea spitalului). Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Înscrieri la telefon 0755 292 542.