x
Acest site utilizeaza cookie-uri. Continuand navigarea pe site, sunteti de acord cu stocarea acestor informatii. OK

Despre alchimie - știința transformărilor

EVENIMENT CU INTRARE LIBERĂ

ediul Noii Acropole, Str. Republicii, nr.64: 24 octombrie 2018

 

Mai multe informaţii şi înscrieri la datele de contact:

0755 292 542

na-oradea@noua-acropola.ro

Conform alchimiștilor e nevoie să căutăm tot timpul dincolo de ceea ce vedem, simţim, auzim. Menirea omului pe pământ nu este doar de a exista, de a căuta ignorant la suprafaţa lucrurilor, ci de a-şi dezvolta capacitățile pentru a putea mânui acele forţe din jurul lui și a-și putea împlini potențialul.

În rândurile alchimiștilor se găsesc nume importante, precum: Basile Valentine, Paracelsus, Nicholas Flamel, Contele de Saint-Germain etc. În cadrul prelegerii vom prezenta viaţa şi activitatea unuia dintre alchimişti, Paracelsus, pe numele lui adevărat Phillipus Aureolus Teophrastus Bombastus von Hohenheim. Născut în Elveţia, lângă Zurich, în 1493, a fost un medic renumit, cunoscător al Alchimiei şi Astrologiei, precum şi a virtuţilor naturale ale plantelor şi mineralelor.

De asemenea, se vor explica și câteva dintre ideile alchimiștilor care au ajuns să fie reafirmate prin descoperirile secolului XX, precum posibilitatea, în codiții proprice, de transformare a plumbului în aur. Totodată, vor fi introduse interpretări ale unor simboluri utilizate de alchimiști.

Intrarea este liberă! Prelegerea va avea un caracter introductiv și filosofic. Informații și rezervări la telefon 0755 292 542.